Έκλεισε αιφνιδίως η Παιδιατρική Κλινική στην Καλλιθέα - Αντιδράσεις των κατοίκων

Έκλεισε αιφνιδίως η Παιδιατρική Κλινική στην Καλλιθέα - Αντιδράσεις των κατοίκων Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αιφνίδιο κλείσιμο της Γ'Παιδιατρικής Κλινικής στο παράρτημα του νοσοκομείου της Καλλιθέας, ενός τμήματος που το 2018 μέτρησε 7.062 επισκέψεις.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο διοικητής των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας («Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού»), Εμμανουήλ Παπασάββας, αιφνιδίασε δυσάρεστα τη νέα διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, την οποία ουδέποτε ενημέρωσε για την απόφασή του να κλείσει την Παιδιατρική Κλινική στην Καλλιθέα.

«Δεν υπάρχει εισήγηση της διοίκησης του νοσοκομείου προς την Υγειονομική Περιφέρεια, ούτε απόφαση ή βούληση της ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας να κλείσει το Παίδων Καλλιθέας. Αντιθέτως, πάση δυνάμει θα παραμείνει ανοιχτό», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο Παναγιώτης Στάθης, διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής. 

Τα κακά μαντάτα έφτασαν στη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ από τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος, αγανακτισμένος από την αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου στις οχλήσεις του, μετέβη αυτοπροσώπως μαζί με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο -εκφράζοντας και τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη- στα γραφεία της ΥΠΕ, την περασμένη εβδομάδα.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως λένε στην «Εφ.Συν.», ο δήμαρχος και η πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγου Γονέων της Καλλιθέας ενημερώνουν τη διοίκηση του Παίδων για τη συνταξιοδότηση στο τέλος του 2019 (31/12/2019) και της τελευταίας παιδιάτρου στην Παιδιατρική Κλινική του παραρτήματος του Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας.

Ομως, η διοίκηση, όπως στην παλαιότερη περίπτωση του πολύπαθου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, φαίνεται ότι μάλλον έχει ως στόχο της τη συρρίκνωση της δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης των παιδιών, παρά την ενίσχυσή της και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες των αυξημένων -λόγω και των μεταναστευτικών ροών- αναγκών.

Απαξίωση

Η υποβάθμιση, από τη διοίκηση του Παίδων, του παραρτήματος της Καλλιθέας, το οποίο κάποτε λειτουργούσε κανονικά ως νοσοκομείο, εφημερεύοντας και νοσηλεύοντας παιδιά, είναι συστηματική και διαχρονική, λέει η Βούλα Κοσμίδου, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας και δημοτική σύμβουλος. Απλώς τώρα συνταξιοδοτήθηκε και η τελευταία παιδίατρος και μένει μόνο σε λειτουργία το Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης, που διαθέτει το Παίδων Καλλιθέας. Αλλά η παιδίατρος είναι απαραίτητη και για τα παιδιά αυτά, στην πλειονότητά τους ασθενείς υψηλού κινδύνου. «Ενα παιδιατρικό νοσοκομείο είδε και την τελευταία παιδίατρό του να κλείνει την πόρτα πίσω της στα τέλη του 2019», μας λέει. Πέρα από την εξυπηρέτηση του νοτίου τομέα της Αττικής, είναι δεδομένη και η αποφόρτιση που επιτελούσε το Παίδων Καλλιθέας των δύο ήδη ασφυκτικά επιβαρημένων νοσοκομείων Παίδων της Αθήνας.

Οι γονείς αλλά και όλοι οι δημότες των νοτίων προαστίων απηύθυναν έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να δοθεί άμεσα λύση στην υποστελέχωση του Παίδων Καλλιθέας.

Παρέμβαση ΥΠΕ

Αφού διερεύνησε την κατάσταση στο νοσοκομειακό παράρτημα, αργά χθες το βράδυ, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, παρήγγειλε η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον ενός επικουρικού παιδιάτρου και την απρόσκοπτη παροχή παιδιατρικής φροντίδας στα παιδιά των περιοχών αυτών και του Κέντρου Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM