Μοίρες Ηρακλείου: Χτύπησε τυχαία την πόρτα του και τον σκότωσε - «Δε θυμάμαι τίποτα» λέει τώρα ο δράστης

Μοίρες Ηρακλείου: Χτύπησε τυχαία την πόρτα του και τον σκότωσε - «Δε θυμάμαι τίποτα» λέει τώρα ο δράστης Facebook Twitter
0

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο κατηγορούμενος για την δολοφονία ενός ηλικιωμένου στις Μοίρες Ηρακλείου.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο 51χρονος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ έναν 79χρονο μέσα στο σπίτι του, τραυματίζοντας παράλληλα και την 65χρονη σύζυγό του, ενώ αναζητούσε την δική του, εν διαστάσει σύζυγό του.

Όταν τον συνέλαβαν οι αρχές τα ξημερώματα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δε θυμόταν τι είχε κάνει και ζήτησε να μάθει από τους αστυνομικούς τον λόγο για τον οποίο τον συλλαμβάνουν. «Είμαι 51 ετών και δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή μου. Χθες το βράδυ ήπια ρακί. Κατανάλωσα πολύ μεγάλη ποσότητα. Δε θυμάμαι τίποτα από εκεί και πέρα. Το πρωί μου είπαν τι είχα κάνει. Αν το ήξερα θα είχα βάλει τέλος στη ζωή μου. Ζητώ συγνώμη για το κακό που έκανα», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

  

Ο 51χρονος ήταν για αρκετά χρόνια παντρεμένος με την γυναίκα και μαζί είχαν αποκτήσει παιδιά ενώ εδώ και καιρό είναι σε διάσταση. Ο ίδιος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού που του προκάλεσε και διάφορα προβλήματα υγείας.

Το χρονικό

 

Το βράδυ του εγκλήματος, ο άνδρας μπήκε στο κτίριο όπου ήξερε πως έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και χτύπησε τυχαία μία πόρτα στο ισόγειο προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες. Ήταν το σπίτι του 79χρονου όπου μέσα, εκείνη την ώρα βρισκόταν ο ηλικιωμένος με την σύζυγό του και ο 17χρονος εγγονός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο άνδρας άρχισε να χτυπά την πόρτα, ο εγγονός βγήκε στη βεράντα και είδε τον 51χρονο εμφανώς μεθυσμένο ο οποίος ζητούσε επίμονα πληροφορίες. Ο 17χρονος δεν τον αναγνώρισε, ούτε και απάντησε, φωνάζοντας τον παππού του. Τότε ο 79χρονος, ιδιοκτήτης της γκαρσονιέρας που νοίκιαζε η γυναίκα, άνοιξε την πόρτα και άρχισε να μιλά με τον 51χρονο χωρίς ωστόσο να του δίνει τις πληροφορίες που ζητούσε.

Τότε ο δράστης έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον ηλικιωμένο άνδρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο ηλικιωμένος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και υπέκυψε στο τραύμα του. Ο δράστης πυροβόλησε και την 65χρονη σύζυγό του, τραυματίζοντάς την στον δεξί ώμο. 

Η 65χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Για αρκετή ώρα ο δράστης δεν έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος και συνέχισε να πυροβολεί στο σπίτι του ηλικιωμένου και σε διπλανή πόρτα. Στο διπλανό σπίτι βρίσκονταν μέσα τρία ανήλικα παιδιά, φίλοι του 17χρονου. Η αστυνομία συνέλεξε εννέα κάλυκες από τον τόπο της τραγωδίας.

Ο 51χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας από αξιωματικούς της αστυνομίας που τον εντόπισαν στο σπίτι του, στα Καπαριανά Μοιρών. Στον χώρο βρήκαν τόσο το φονικό όπλο όσο και άλλα είδη οπλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό cretapost, στο γραφείο του εισαγγελέα βρίσκεται ήδη η σχηματισμένη δικογραφία για τον συλληφθέντα που κατηγορείται για ανθρωποκτονίας σε βάρος του 79χρονου και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 65χρονης και τριών ανήλικων ατόμων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM