Αγία Βαρβάρα: Η στιγμή της έκρηξης της λευκής Jaguar - Οι πρώτες δηλώσεις του εκδότη Νίκου Καραμανλή

Αγία Βαρβάρα: Η στιγμή της έκρηξης της λευκής Jaguar - Οι πρώτες δηλώσεις του εκδότη Νίκου Καραμανλή Facebook Twitter
0

Η λευκή Jaguar του εκδότη της εφημερίδας «Παρασκήνιο» καταστράφηκε χθες ολοκληρωτικά από την επίθεση αγνώστων, που έριξαν βόμβα στο σταθμευμένο όχημα του Νίκου Καραμανλή. 

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 9μ.μ, όταν ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη σε γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας. Ο εκδότης βρισκόταν μαζί με άλλους σε κοντινή ταβέρνα, έχοντας παρκάρει το αυτοκίνητο του μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα. «Φύγαμε γύρω στις 20:30 από το γραφείο μου στην εφημερίδα στη Συγγρού. Παρκάραμε 9 παρά. Μπήκαμε μέσα στο μαγαζί και όταν καθίσαμε στο τραπέζι, ακούσαμε έκρηξη, δεν πήγε το μυαλό μας. Μας ειδοποίησαν περαστικοί κι ένα ζευγάρι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες ότι σταμάτησε μια μεγάλη μηχανή μεγάλου κυβισμού με δυο επιβαίνοντες, οι οποίοι έσπασαν το αυτοκίνητο κι έβαλαν μέσα μία βόμβα», είπε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Καραμανλής.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί από χθες το βράδυ υλικό που έχει καταγράψει την στιγμή της έκρηξης της λευκής Jaguar, όταν οι φλόγες φτάνουν στο ντεπόζιτο των καυσίμων.  

Ο εκδότης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον παρακολουθούσαν ενώ αναφέρθηκε και σε προηγούμενα χτυπήματα: «Φαντάζομαι ότι για να γίνουν με τόση αμεσότητα όλα αυτά, προφανώς ήξεραν που είμαστε. Όταν σε παρακολουθούν είσαι ο τελευταίος που το ξέρεις. Είναι η δεύτερη φορά που τη γλιτώσαμε. Ελπίζω να τη γλιτώσω και την τρίτη».

 

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι και έριξαν μέσα εμπρηστικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. Η λευκή Jaguar τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το 2017 είχε βρεθεί έξω από το σπίτι του Νίκου Καραμανλή μια χειροβομβίδα, χωρίς να έχει τραβηχτεί η περόνη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ