Καρδίτσα: Ζευγάρι έσπασε την καραντίνα για να πάει σε φαστφουντάδικο

Καρδίτσα: Ζευγάρι έσπασε την καραντίνα για να πάει σε φαστφουντάδικο Facebook Twitter
Ζευγάρι στην Καρδίτσα έσπασε την καραντίνα για να πάει σε φαστφουντάδικο (Eurokinissi/Αρχείο)
3

Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και 2 χιλ ευρώ είναι το πρόστιμο που επέβαλαν οι αρχές σε ζευγάρι, το οποίο ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα για τον κορωνοϊό βρέθηκε σε φαστφουντάδικο στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΔΥ, το ζευγάρι που είχε έρθει πρόσφατα από τη Γερμανία, θα έπρεπε να βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι τις 6 Απριλίου.

Ωστόσο, το βράδυ της 31ης Μαρτίου, εντοπίστηκε να αγοράζει σάντουιτς από φαστφουντάδικο και ψιλικά από περίπτερο στην περιοχή της Πλατείας Δικαστηρίων.

Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών ο άντρας άρχισε να φωνάζει και να χειρονομεί. το ζευγάρι στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για παραβίαση της καραντίνας και τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο, όπου οδηγήθηκαν σήμερα και δικάστηκαν.

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. Το ζευγάρι άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερο για να συνεχίσει την καραντίνα στο σπίτι.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Με αναστολή; όλες οι ποινες για σπασιμο καραντινας είναι με αναβολή; Μιλάμε σοβαρα; ανθρωποι θα σπειρουν θανατο παρα την εντολη του κρατους και η ποινη θα είναι απλα στα χαρτια;Πειτε μου οτι κατι δεν εχω καταλάβει καλα. Ειλικρινα δεν ξερω πως να το χειρηστω αυτο. Δηλαδη ποτε σκατα θα πληρωσει κανεις το τιμημα της εγκληματικης συμπεριφορας; Εχω να δω ενα μηνα, για την ακριβεια μια εβδομαδα πριν το κλεισιμο των σχολείων την μανα μου που μενει 15λεπτα αποσταση επειδη ακομα δουλευω εκτος σπιτιου μην τυχον και την κολησω τιποτα κοντα 70χρονω γυναικα, περνω ότι μετρα μπορω να μην κολησω αγνωστους στα ΜΜΜ κτλ και τωρα διαβαζω ότι ελα μωρε χρημα θα δωσεις ακομα και αν οι πραξεις σου σκοτωσουν ανθρωπους...Ειλικρινα εχω απορεία γιατί οσοι σπασαν την καραντινα δεν την ΕΚΤΙΟΥΝ σε απομονομενο, για δυο εβδομαδες και μετα κανονικα οπως ολοι οι ποινικοι, κελι φυλακης; αποδειξανε ότι δεν είναι αξιοι εμπιστοσυνης τηρησης της καραντινας, ειλικρινα με τι ακριβως ευλογη εμπιστοσυνη τους ξαναστελνουμε σε οικιοθελη καραντινα; αποδειξανε ότι παρανομησαν, ποιο είναι ακριβως το προβλημα να βρεθουν πισω απο τα καγγελα της φυλακης σε απομονωση; τι; ανθρωπινα δικαιωματα; δεν είπαμε βασανιστηρια, φυλακη είπαμε όπως τους πρεπει.Για αλλη μια φορα νοιωθω ο κλασσικος Ελληνας νομοταγης μαλακας της υποθεσης.Εαν ακομα και τωτα όντως το "με αναστολη" είναι "εαν δεν τελεσει αλλη ποινικη πραξη εντος των δυο ετων δεν θα εκτισει την ποινη" εγω ειλικρινα δεν βρίσκω κανενα απολυτως λογο να είμαι νομοταγης.