Χαρδαλιάς: Δύσκολη κατάσταση - Τέλος οι λαϊκές στη Θεσσαλία και έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα, Σοφάδες

Χαρδαλιάς: Δύσκολη κατάσταση - Τέλος οι λαϊκές στη Θεσσαλία και έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα, Σοφάδες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και το παράδειγμα της Λάρισας έρχεται να δείξει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που αναφέρθηκε στην έκτακτη, 14ημερη καραντίνα σε οικισμό της περιοχής λόγω κορωνοϊού.

Προχθές το βράδυ, διαπιστώθηκε ένα θετικό κρούσμα στον οικισμό Ρομά στην Νέα Σμύρνη και η ιχνηλάτηση οδήγησε σε 29 επαφές υψηλού και χαμηλού ρίσκου. Είκοσι άτομα ήταν θετικά και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ο οικισμός κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη και επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός κατ' οίκον και άρση δυνατότητας μετακίνησης εκτός συγκεκριμένης περιμέτρου, κοντά στην 110 Πτέρυγα Μάχης. 

Ήδη έχουν γίνει περίπου 200 έλεγχοι και τεστ γύρω από την περιοχή του επιδημιολογικού φορτίου και έχει δοθεί εντολή να μεταφερθούν σε δομή εκτός καραντίνας οι 20 θετικοί που παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα με περιφρούρηση. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται η μεταφορά σε ξενοδοχείο εκτός καραντίνας, κατοίκων της περιοχής που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν υποκείμενα νοσήματα, για καθαρά προληπτικούς λόγους. 

«Απαγορεύεται οποιοσδήποτε να μπει στην καραντίνα και οποιοσδήποτε να βγει από την καραντίνα», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, για τις επόμενες δεκατέσσερις ημέρες. Παράλληλα στεγανοποιείται η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο, καθώς από τα στοιχεία της ιχνηλάτησης προέκυψε συσχέτιση με τον οικισμό σε καραντίνα. 


Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και απαγορεύτηκε η άσκηση κάθε μορφής πλανόδιου εμπορίου. Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν προληπτικοί έλεγχοι και στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα και στους Σοφάδες. 

Στη Λάρισα ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις για την διασφάλιση της τήρησης των προληπτικών μέτρων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM