Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Κρήτη - Νέος μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Κρήτη - Νέος μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ
0

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό νοτίως της Κρήτης, ενώ νέος σεισμός μεγέθους 4.8 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ανέφερε ότι «ο σεισμός έγινε στο προωθημένο τμήμα των εφιππεύσεων του ελληνικού τόξου πάνω στην Αφρική».

«Πρόκειται για ένα μέτωπο που δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά ευτυχώς αυτό το προωθημένο μέτωπο πάνω στο οποίο εκδηλώθηκε ο σεισμός, είναι μακριά από τη χέρσο, είναι πάνω από 80 χλμ. μακριά από τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης. Συνεπώς δεν επηρεάζει τον χώρο. Έχει κι ένα μικρό βάθος, οπότε αποσβαίνεται γρήγορα μέσα στο υπέδαφος», εξήγησε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο CNN Greece. 

Ο ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα νοτίως της Κρήτης, στο Λιβυκό Πέλαγος. Λίγο αργότερα, στις 16:33 το μεσημέρι του Σαββάτου, ακολούθησε νέα δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 122 χλμ νότια της Άρβης σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. 

Περιπολία από την Πυροσβεστική 

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/CNN Greece

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM