Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο ελληνικό ποδόσφαιρο- Στην ομάδα της Ξάνθης

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο ελληνικό ποδόσφαιρο- Στην ομάδα της Ξάνθης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην ομάδα της Ξάνθης, το πρώτο που καταγράφεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε όλη η ομάδα την Πέμπτη, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της Super League. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η αναμέτρηση Λαμία- Ξάνθη, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο στο πλαίσιο των play out της Super League, μετατέθηκε για τη Δευτέρα (6/7, 19:30), για προληπτικούς λόγους.

Ο ποδοσφαιριστής που βρέθηκε θετικός απομονώθηκε αμέσως, ενώ ενημερώθηκε η ΓΓΑ και ο ΕΟΔΥ. Επίσης, μπήκαν σε καραντίνα για 48 ώρες όλες οι «μη προστατευόμενες στενές επαφές- συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές μαζί του- σε ξενοδοχείο», όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο, ανακοίνωσε η Super League.

Ήδη διεξάγονται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, που θα επαναληφθούν την Κυριακή, όπως προβλέπεται. Αν οι δύο έλεγχοι είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, τότε η αναμέτρηση μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή της Ξάνθης συνεχίζουν να καταγράφονται καθημερινά νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από τις 28 νέες περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τα επτά κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης τις προηγούμενες 24 ώρες. Εξάλλου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, είχε κάνει λόγο για «μια πυρκαγιά που δεν μπορούμε να σβήσουμε», αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ξάνθη, σε δηλώσεις του την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM