Κρούσματα κορωνοϊού σε Κρήτη, Αλεξανδρούπολη και Ζάκυνθο τα τελευταία 24ωρα

Κρούσματα κορωνοϊού σε Κρήτη, Αλεξανδρούπολη και Ζάκυνθο τα τελευταία 24ωρα Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού σε Αλεξανδρούπολη, Κρήτη, Ζάκυνθο και Κάρπαθο καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση οπλίτη στην Αλεξανδρούπολη που σύμφωνα με το e-evros υπηρετεί σε χωριό της Αλεξανδρούπολης και βρέθηκε θετικός. Ο 19χρονος είχε λάβει άδεια ορκωμοσίας αλλά διαγνώσθηκε θετικός στο ιό και νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα οκτώ άτομα που διέμεναν στον ίδιο θάλαμο με τον 19χρονο, τα οποία επίσης είχαν άδεια ορκωμοσίας, τέθηκαν σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Την ίδια ώρα χρειάστηκε η συμβολή της αστυνομίας για τον εντοπισμό του πρώτου θετικού κρούσματος κορωνοϊού από ταξιδιώτη στην Κρήτη μετά την επίσημη άφιξη ξένων επισκεπτών στα αεροδρόμια του νησιού.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές, οι οποίες, σύμφωνα με το neakriti, και εντόπισαν τη γυναίκα από τη Ρουμανία που κάνει με το σύζυγό της διακοπές σε ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου.

Την ίδια στιγμή στην ειδική μονάδα του Βενιζέλειου νοσοκομείου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση το ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον ιό και μετααφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη.

Διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών βρίσκεται ο 72χρονος άνδρας από τη Ζάκυνθο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι ο 72 χρονος άνδρας προσήλθε το βράδυ της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείου Ζακύνθου με υψηλό πυρετό. Ο άνδρας, που κατάγεται από το νησί είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στη Γερμανία.

Αμέσως υποβλήθηκε στο ειδικό τεστ και δείγμα του στάλθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ. Τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά και ο 72χρονος ασθενής παρέμεινε εμπύρετος στο Νοσοκομείο του νησιού με ελαφριά συμπτώματα. Σύμφωνα με το tempo24, όμως, o άνδρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Ιχνηλάτηση

Από την ιχνηλάτηση των αρχών εντοπίστηκαν 10 ακόμα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα στην περιοχή Βασιλικός της Ζάκυνθου.

Πρόκειται για το έβδομο θετικό κρούσμα που έχει εντοπιστεί στο νησί της Ζακύνθου. Σύμφωνα με το imerazante, η Ζάκυνθος είχε να εμφανίσει κρούσμα από τις 7 Απριλίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ραφήνα.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ανέφερε πως ο ασθενής, κάτοικος Ραφήνας, εισήχθη στο κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια, αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

 

Με πληροφορίες του imerazante/tempo24/e-evros/neakriti

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ