Η Καλιφόρνια απαγόρευσε τα άγρια ζώα σε τσίρκο

Η Καλιφόρνια απαγόρευσε τα άγρια ζώα σε τσίρκο Facebook Twitter
0

Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα απαγορεύσει την πώληση και κατασκευή νέων προϊόντων γούνας αλλά απαγορεύει και τα περισσότερα ζώα από παραστάσεις σε τσίρκο νομοθεσίες που υπογράφηκαν το Σάββατο από τον κυβερνήτη Gavin Newsom.

Ο νόμος θα εμποδίσει τους κατοίκους να πωλούν ή να κατασκευάζουν ρούχα, παπούτσια ή τσάντες με γούνα, ξεκινώντας από το 2023. Οι ομάδες δικαιωμάτων των ζώων επικροτούν το μέτρο ως δράση απέναντι σε απάνθρωπες πρακτικές. Η πρόταση αντιτίθεται σθεναρά στη βιομηχανία γούνας  των ΗΠΑ, ενώ σύνδεσμοι παραγωγών έχουν ήδη απειλήσει με μηνύσεις.

«Η Καλιφόρνια είναι ηγέτης όσον αφορά την καλή διαβίωση των ζώων και σήμερα αυτό περιλαμβάνει την απαγόρευση της πώλησης γούνας», ανέφερε ο Newsom. «Αλλά κάνουμε περισσότερα από αυτό. Κάνουμε μια δήλωση προς τον κόσμο ότι τα όμορφα άγρια ζώα όπως οι αρκούδες και οι τίγρεις δεν έχουν θέση σε τσίρκο να πηδάνε μέσα από στεφάνια με φλόγες». Ο νόμος απαγορεύει τα περισσότερα ζώα από παραστάσεις τσίρκου, αλλά εξαιρεί τα σκυλιά, τις γάτες και τα άλογα και δεν ισχύει για τα ροντέο.

Η απαγόρευση της γούνας δεν ισχύει για τα χρησιμοποιημένα προϊόντα ή τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για θρησκευτικούς ή φυλετικούς σκοπούς. Δεν αποκλείει την πώληση δέρματος, γούνας σκύλου και γάτας, δέρματος αγελάδας, ελαφιού, προβάτων και αιγών και οτιδήποτε είναι προϊόν ταρίχευσης.

Θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό πλήγμα στη βιομηχανία γούνας που παράγει προϊόντα από ζώα όπως νυχτερίδες, τσιντσιλά, κουνέλια και άλλα ζώα ενώ το πρόσΗ νέα νομοθεσία του Newsom έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπογεγραμμένη που απαγόρευσε τις πωλήσεις γούνας στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο.τιμο θα είναι βαρύ.

Η Peta επαίνεσε και τους δύο νέους νόμους. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τα ζώα στην Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν κακοποιηθεί σε τσίρκο ή έχουν υποστεί ζύμωση για τη γούνα ή το δέρμα τους", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της, Tracy Reiman.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ