Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών - Γιατί τον επέλεξε ο Μητσοτάκης

Χρήστος Σταϊκούρας: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών - Γιατί τον επέλεξε ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Η πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκε και η τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα στη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Ο μέχρι πρότινος τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, θα αναλάβει το δύσκολο υπουργείο, αυτό των Οικονομικών, ενώ έχει περάσει και στο παρελθόν από το συγκεκριμένο υπουργείο ως αναπληρωτής. 

Ο κ. Σταϊκούρας μαζί με ένα μεγάλο επιτελείο, θα επιχειρήσει να μετουσιώσει σε πράξη όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ως τομεάρχης Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε: «Η ΝΔ, πολλές φορές στο παρελθόν και εγώ ως αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών, έχουμε τοποθετηθεί με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν είναι επιλογή της επόμενης κυβέρνησης η προληπτική πιστοληπτική γραμμή». 

Ποιος είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας 

 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι Έλληνας ακαδημαϊκός, πολιτικός, βουλευτής Φθιώτιδος της ΝΔ και τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας γεννήθηκε στη Λαμία στις 12 Αυγούστου 1973.

Τελείωσε το 39ο Γενικό Λύκειο Κυψέλης και αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1996. Απέκτησε MBA από το Imperial College of Science του Λονδίνου το 1997 ενώ το 2001 απέκτησε το Διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στην Τραπεζική από το Cass Business Scholl στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας κατά το 2000 και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank από το 2000 έως και το 2004 ως αναλυτής και μετέπειτα ως σύμβουλος Διοίκησης στο Τμήμα Στρατηγικής, Επενδύσεων και Σχεδιασμού της τράπεζας. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2004 έως το 2007, λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002-2006), επισκέπτης καθηγητής / επικ. καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας (2004), Αθηνών (2002) και City (1999). Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων σε διεθνή αναγνωρισμένα περιοδικά με κριτές, μελέτες σε συλλογικούς τόμους και συμμετείχε σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Από το 2007 μέχρι και σήμερα εκλέγεται βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία. Το 2009 ορίστηκε αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ, ενώ από το 2007 είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Παράλληλα, είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά συμμετείχε ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

 Είναι παντρεμένος με την Άρτεμις Πάνου και μαζί έχουν μια κόρη.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια