Κουμουτσάκος: Κίνδυνος αύξησης των προσφυγικών ροών στη χώρα μας λόγω Συρίας

Κουμουτσάκος: Κίνδυνος αύξησης των προσφυγικών ροών στη χώρα μας λόγω Συρίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανησυχία για νέο μεγάλο κύμα προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών λόγω της εισβολής της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη Βουλή.

«Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία  είναι παράγων που μπορεί να προκαλέσει  νέα κύματα προσφύγων ειδικά αν επιχειρηθεί  αυτή η επίθεση να εξισορροπηθεί με επίθεση του καθεστώτος Άσαντ σε άλλη πλευρά των συνόρων. Έχουμε συνείδηση όλων των σεναρίων. Του ήπιου , του δύσκολου και του πολύ έκτακτου. Ετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εσωτερικά και εξωτερικά. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και με την ασφάλεια της χώρας. Είμαστε μπροστά σε μια νέα περίοδο πιθανής έξαρσης μεταναστευτικού -προσφυγικού και πρέπει να είμαστε σοβαροί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο ίδιος περιέγραψε το προσφυγικό και μεταναστευτικό ως ζήτημα το οποίο επηρεάζεται από γεωπολιτικούς παράγοντες εκτός της χώρας μας, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα με επιτακτικό τρόπο στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αιτήματος για έκτακτη βοήθεια.

«Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα. Η Ευρώπη έχει ανάγκες στην ανατολική Μεσόγειο. Κι αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση στη Συρία έχουμε πάντα τη δυνατότητα αν το κρίνουμε να επικαλεστούμε και την παράγραφο 3 του άρθρου 78 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM