ΗΠΑ: Σταματά η θανάτωση για χιλιάδες γάτες σε εργαστήρια - Οι τελευταίες που επέζησαν θα υιοθετηθούν

ΗΠΑ: Σταματά η θανάτωση για χιλιάδες γάτες σε εργαστήρια - Οι τελευταίες που επέζησαν θα υιοθετηθούν Facebook Twitter
0

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να σκοτώνει γάτες που συμμετέχουν σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα, μετά από την δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η αποκάλυψη για όσα συνέβαιναν στα πειράματα.

Οι γάτες είχαν χρησιμοποιηθεί για έρευνα σχετική με την τοξοπλάσμωση - μια δυνητικά θανατηφόρα παρασιτική ασθένεια που συνήθως μεταδίδεται από γάτες ή μολυσμένα τρόφιμα.

Οι γάτες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν τραφεί με μολυσμένο κρέας και τα αυγά του παρασίτου συλλέγονταν για χρήση σε άλλα πειράματα.

Μετά την έρευνα, τα ζώα σκοτώνονταν με ευθανασία. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν μετά την αποκάλυψη πως οι ερευνητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είχαν αγοράσει μολυσμένους με τοξοπλάσμωση σκύλους, αλλά και γάτες από ασιατικές αγορές. Τα άρρωστα ζώα έγιναν τροφή για τις γάτες που συμμετείχαν στο πείραμα προκειμένου να τους μεταδώσουν την ασθένεια.

Οι ομάδες ακτιβιστών αναφέρουν ότι η ασθένεια είναι θεραπεύσιμη και ότι οι γάτες που επιβίωσαν πρέπει να υιοθετηθούν. Ήδη το ενδιαφέρον για τα ζώα που βγαίνουν ζωντανά από τα πειράματα είναι μεγάλο.

Περισσότερες από 3.000 γάτες είχαν θανατωθεί από το πρόγραμμα που ξεκίνησε το 1982, υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του White Waste Project (WCWP).

Επίσης το πρόγραμμα κόστισε περισσότερα από 22 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Μάρτιο, εισήχθη στο Κογκρέσο νομοθεσία γνωστή ως "Kitten Act", για να τερματίσει την πρακτική, χαρακτηρίζοντάς την ως «σφαγή που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους». Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως το πρόγραμμα τερματίζεται και πως πλέον η έρευνα θα γίνει με άλλη μορφή.

Οι 14 γάτες που απομένουν στο πρόγραμμα αποφασίστηκε πως θα υιοθετηθούν.

Το τμήμα δήλωσε ότι η έρευνά του συνέβαλε στη μείωση κατά το ήμισυ του ποσοστού των λοιμώξεων από τοξοπλάσμωση, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα αγέννητα παιδιά και τα άτομα με υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ