Κολομβιανοί τουρίστες ξεκίνησαν για την Αθήνα και κατέληξαν στην Καμπανία - Το επικό μπέρδεμα στα ονόματα

Κολομβιανοί τουρίστες ξεκίνησαν για την Αθήνα και κατέληξαν στην Καμπανία - Το επικό μπέρδεμα στα ονόματα Facebook Twitter
0

Τρεις τουρίστες από την Κολομβία, που ξεκίνησαν με προορισμό την Ελλάδα, βρέθηκαν στην Ατένα Λουκάνα της επαρχίας Σαλέρνο, νότια της Νάπολης στην Καμπανία, πιστεύοντας πως βρίσκονταν στην Αθήνα.

Το όνομα Αθήνα δεν το έχει μόνο η ελληνική πρωτεύουσα, καθώς προς τιμήν της έχουν ονομαστεί έτσι αρκετές ακόμη πόλεις σε όλον τον κόσμο, όπως η Άθενς της Πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ.

Αυτό όμως δεν το γνώριζαν οι τρεις Κολομβιανοί τουρίστες, που ταξιδεύοντας στην Ιταλία θέλησαν να δουν και τα αξιοθέατα της ελληνικής πρωτεύουσας. Έτσι, ψάχνοντας τον Παρθενώνα βρέθηκαν στο κέντρο ενός μικρού χωριού 3.000 κατοίκων, του οποίου το μόνο ελληνικό στοιχείο είναι η καταγωγή της ίδρυσής του, πριν 2.400 χρόνια.

Στην είδηση, που μετέδωσε η εφημερίδα Il Messaggero, οι κάτοικοι διηγούνται με γλαφυρότητα την περιπέτεια των τριών πλανημένων τουριστών: «Στην αρχή πιστέψαμε πως αυτοί οι τρεις, που μιλούσαν μόνο ισπανικά, είχαν έρθει στο χωριό γιατί την περασμένη Κυριακή είχαμε γιορτή με μουσική λάτιν».

Και από τις δύο πλευρές -των τουριστών και των κατοίκων- παίχθηκε μία κωμωδία παρεξηγήσεων με πρωταγωνιστές τον 30χρονο Κολομβιανό Μιγέλ, την σύντροφό του και μια φίλη της, οι οποίοι ήταν απόλυτα πεπεισμένοι πως βρίσκονται στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τρεις τους κατέβηκαν από το αεροσκάφος τους στο αεροδρόμιο της Νάπολης και αντί να περιμένουν μέσα στους χώρους αναμονής για την ανταπόκριση για την Αθήνα, βγήκαν για να κάνουν μια βόλτα στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους είδαν ένα λεωφορείο που μεταξύ των διάφορων στάσεων που έκανε περιλαμβανόταν κι εκείνη της «Ατένα».Ενθουσιασμένοι και οι τρεις ανέβηκαν στο λεωφορείο και βρέθηκαν έκπληκτοι στο μικρό χωριό.

«Έψαχναν το ξενοδοχείο "Μουσείο" (στην οδό Μπουμπουλίνας), το οποίο φυσικά δεν υπάρχει. Τους είπαμε πως υπάρχουν άλλα ξενοδοχεία στην πόλη, όχι όμως το "Μουσείο". Μόνο αργότερα κι όταν ένας από αυτούς μας έδειξε στο κινητό του την κράτηση, που αναφερόταν σε ένα ξενοδοχείο των Αθηνών, λύθηκε η παρεξήγηση. Και στη συνέχεια μας άνοιξαν κατάμουτρα κι έναν χάρτη της Αθήνας και καταλάβαμε», διηγούνται οι κάτοικοι.

Άλλο ένα γεγονός που διευκόλυνε την παρεξήγηση ήταν ότι οι τρεις τουρίστες δεν είχαν τηλεφωνικές συνδέσεις που να μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κι έτσι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους για να συνδεθούν και να επιβεβαιώσουν τον προορισμό τους.

«Μια από τις κοπέλες έκλαιγε απαρηγόρητη, ο νεαρός έμεινε άγαλμα, ενώ η άλλη κοπέλα έσκασε στα γέλια. Εγώ κι ο άλλος φίλος μου ο Έντσο μείναμε έκπληκτοι όπως κι εκείνοι. Τους δείξαμε τον χάρτη της Ατένα Λουκάνα και της Καμπανίας», τόνισε ο Λουΐτζι Τερούτσι, που μαζί με τον φίλο του ανέλαβαν να εξηγήσουν στους τρεις Κολομβιανούς το λάθος τους.

«Μετά από μια ώρα τους συνοδεύσαμε στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων στο Σάλα Κονσιλίνα. Δεν θέλησαν να φάνε ούτε ένα σάντουιτς. Τα 70 ευρώ για το εισιτήριο για τη Ρώμη τα είχαν, αλλά ανακάλυψαν πως στην πτήση Ρώμη-Αθήνα (γιατί από τη Νάπολη δεν είχε άλλη πτήση) κόστιζε το κάθε εισιτήριο, επειδή το αγόραζαν την τελευταία στιγμή, τουλάχιστον 700 ευρώ το άτομο. Και οι τρεις τους είχαν τέτοια όψη που ούτε σκεφτήκαμε να βγάλουμε μία selfie για να τη θυμόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ