ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η πριγκίπισσα Χάσα της Σ.Αραβίας διέταξε να βασανίσουν τον υδραυλικό της

Η πριγκίπισσα Χάσα της Σ.Αραβίας διέταξε να βασανίσουν τον υδραυλικό της Facebook Twitter
1

Η αδερφή του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, Χάσα, θα δικαστεί ερήμην τον επόμενο μήνα στο Παρίσι, για τα βασανιστήρια σε βάρος ενός υδραυλικού στο Παρίσι.

Η 40χρονη πριγκίπισσα Χάσα ζούσε σε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα, στην οδό Foch της γαλλικής πρωτεύουσας όπου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έδωσε εντολή στον προσωπικό της φρουρό να βασανίσει επί ώρες τον τεχνίτη, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα το θύμα, η πριγκίπισσα τον είχε προσλάβει για μία ανακαίνιση στο διαμέρισμά της και ενώ οι εργασίες προχωρούσαν, ο επαγγελματίας ισχυρίζεται πως θέλησε να βγάλει μία φωτογραφία με την πρόοδο της δουλειάς, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο. Μόλις όμως έγινε αντιληπτός από τη Χάσα, τον κατηγόρησε ότι θέλει να πουλήσει τις φωτογραφίες στις τάμπλοϊντ και διέταξε τον σωματοφύλακά της να τον χτυπήσει. 

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η πριγκίπισσα φώναζε στον φρουρό «σκότωσέ τον, το σκυλί, δεν του αξίζει να ζει» ενώ ο άνδρας της ασφάλειας του έδεσε τα χέρια και τον χτύπησε στο πρόσωπο, υποχρεώνοντάς τον να φιλήσει τα πόδια της Χάσα. Το βασανιστήριο του κράτησε για ώρες όπως λέει και τελικά τον άφησαν να φύγει χτυπημένος και ταπεινωμένος χωρίς τα εργαλεία της δουλειάς του. 

Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που αναγκάστηκε να απέχει από την εργασία του για οχτώ ημέρες έως ότου αναρρώσει. Οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση τη Χάσα, όταν το θύμα κατήγγειλε την επίθεση στις αρχές, σύμφωνα με τη Le Point. Όμως μία ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερη αν και δεν διέθετε διπλωματική ασυλία, απόφαση την οποία κατέκρινε το γαλλικό Εφετείο. Δύο ημέρες αργότερα, ο σωματοφύλακάς της για ένοπλη επίθεση, κλοπή, ομηρία και απειλές κατά της ζωές τρίτου. Για την πριγκίπισσα Χάσα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το 2017 αλλά, μέχρι στιγμής δε έχει συλληφθεί και έτσι όλοι περιμένουν να μην παραστεί στην ακροαματική διαδικασία. 

Στα τοπικά μέσα της Σαουδικής Αραβίας, η πριγκίπισσα Χάσα προβάλλεται ως φιλάνθρωπη ευεργέτρια και απολαμβάνει την απόλυτη προστασία της χώρας της, όπου ο 32χρονος αδερφός της ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου το 2017. Η πριγκίπισσα Χάσα δεν είναι η πρώτη «γαλαζοαίματη» της Σαουδικής Αραβίας που απασχολεί τις γαλλικές αρχές. Το 2013 η αστυνομία προέβη σε κατάσχεση προσωπικών αντικειμένων της πριγκίπισσας Μάχα αλ Σουνταΐρι, συζύγου του τότε υπουργού Εσωτερικών πρίγκιπα Νάγιεφ μπιν Αμπντούλ Αζίζι, καθώς είχε αφήσει απλήρωτο έναν διόλου ευκαταφρόνητο λογαριασμό ύψους 6,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο ξενοδοχείο πολυτελείας Σάνγκρι Λα

Με πληροφορίες από AFP, New York Times, France 24, Business Insider και Daily Sabbah

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια