Σοκαρισμένη όλη η Ισπανία με άγρια δολοφονία: Σκότωσε μπροστά στα παιδιά του την μητέρα, την γιαγιά και την θεία τους

Σοκαρισμένη όλη η Ισπανία με άγρια δολοφονία: Σκότωσε μπροστά στα παιδιά του την μητέρα, την γιαγιά και την θεία τους Facebook Twitter
Ο δράστης οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα έχοντα ομολογήσει πως σκότωσε τη μητέρα των παιδιών του, την πεθερά του και την κουνιάδα του
0

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία το άγριο έγκλημα με δράστη έναν άνδρα ο οποίος μπροστά στα μικρά παιδιά του σκότωσε τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους και την θεία τους.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην πόλη Βάλχα, στη Γαλικία (βορειοδυτικά) και τα παιδιά είναι ηλικίας 4 και 7 ετών. Το άγριο φονικό έγινε ενώ η μητέρα και τα παιδιά είχαν φύγει από το σπίτι τους για να πάνε στο σχολείο.

Πώς έγινε το έγκλημα

Ο 44χρονος άνδρας κατονομάστηκε από τον ισπανικό Τύπο ως José Luis Abet Lafuente.  Ο δράστης, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία του διαζυγίου με τη σύζυγό του, πυροβόλησε και σκότωσε την 39χρονη γυναίκα. Κατόπιν, δολοφόνησε με τον ίδιο τρόπο την αδελφή της και τη μητέρα της.

Την Δευτέρα περίπου στις 8 η 39χρονη μητέρα είχε τα δύο της παιδιά στο αυτοκίνητο και ενώ απομακρυνόταν από το σπίτι, ο Abet πλησίασε το όχημά της κρατώντας ένα μικρό όπλο. Η γυναίκα τηλεφώνησε τότε στα μέλη της οικογένειάς της για να ζητήσει βοήθεια. Αλλά, ο άνδρας την πυροβόλησε με τα παιδιά να παρακολουθούν καθισμένα πίσω στο ίδιο όχημα. Η κουνιάδα του και η πεθερά του έφτασαν λίγο αργότερα και τις δολοφόνησε και εκείνες.

Οι τρεις φόνοι «διαπράχθηκαν μπροστά» στα παιδιά του ζευγαριού, διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ο Χαβιέρ Λοσάδα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γαλικίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο άνδρας τράπηκε σε φυγή προτού παραδοθεί τελικά στις αρχές. Κατά το παρελθόν, η σύζυγός του δεν είχε καταθέσει καμία μήνυση σε βάρος του, σύμφωνα με τον Ισπανό αξιωματούχο.

Το τριπλό φονικό προκάλεσε την έντονη καταδίκη, ιδίως εκ μέρους της πολιτικής τάξης, σε μια χώρα όπου η μάχη εναντίον της ενδοοικογενειακής βίας έχει αναχθεί σε εθνικό στόχο, μετά την υιοθέτηση ενός νόμου κατά της βίας εναντίον των γυναικών το 2004.

«Φοβερό. Τρεις γυναίκες της ίδιας οικογένειας δολοφονήθηκαν (...), θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Δεν θα σταματήσουμε προτού βάλουμε τέλος στον εγκληματικό σωβινισμό που σφαγιάζει τις γυναίκες» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ. Σαράντα μία γυναίκες έχουν δολοφονηθεί φέτος στην Ισπανία από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση. Το 2018 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 48.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ