Γυναίκα προσποιήθηκε ότι παραγγέλνει πίτσα για να ειδοποιήσει την αστυνομία πως κινδυνεύει

Γυναίκα προσποιήθηκε ότι παραγγέλνει πίτσα για να ειδοποιήσει την αστυνομία πως κινδυνεύει Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα που βρέθηκε σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κατάφερε να καλέσει την αστυνομία χωρίς ο δράστης να το καταλάβει, προσποιούμενη πως παραγγέλνει πίτσα.

Οι αστυνομικοί στο Όρεγκον του Οχάιο επιδοκίμασαν την πράξη της και το πόσο γρήγορα σκέφτηκε, καθώς έτσι κατάφεραν να συλλάβουν τον φερόμενο δράστη της κακοποίησης.

Η γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό, είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως εκείνη την στιγμή δεχόταν επίθεση η μητέρα της. 

Η συγκεκριμένη τακτική του για να τηλεφωνήσει κάποιος διακριτικά στην άμεσο δράση κυκλοφορεί στο ίντερνετ εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση όπου επιβεβαιώθηκε πως όντως λειτουργεί. Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει στο παρελθόν πως η στρατηγική δεν εγγυάται πως η απόπειρα θα λειτουργήσει, καθώς οι τηλεφωνητές στην αστυνομία δεν είναι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν μια παραγγελία πίτσας ως γνήσια έκκληση για βοήθεια.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο άνθρωπος που απάντησε στην κλήση, είπε πως αρχικά νόμιζε ότι η γυναίκα είχε καλέσει λάθος νούμερο. Όταν εκείνη επέμεινε πως έχει τηλεφωνήσει στον σωστό αριθμό, τότε μόνο κατάλαβε τι συνέβαινε, κυρίως επειδή είχε διαβάσει παρόμοια σενάρια στα social media. «Το βλέπεις στο Facebook αλλά δεν είναι κάτι που έχει εκπαιδευτεί κανείς γι' αυτό. Άλλοι τηλεφωνητές μού είπαν πως δεν θα είχαν καταλάβει τι γίνεται», εξηγεί ο Tim Teneyck.

Η συνομιλία στο τηλεφώνημα με την γυναίκα

Teneyck: Oregon 911

Γυναίκα: Θα ήθελα να παραγγείλω μια πίτσα στην [διεύθυνση τάδε].

Teneyck: Καλέσατε το 911 για να παραγγείλετε πίτσα;

Γυναίκα: Ναι. Διαμέρισμα [τάδε].

Teneyck: Αυτό είναι λάθος νούμερο για πίτσα...

Γυναίκα: Όχι, όχι, όχι, δεν καταλαβαίνετε.

Teneyck: Τώρα καταλαβαίνω.

Αργότερα στην κλήση, η γυναίκα βρήκε μερικούς δημιουργικούς τρόπους για να απαντάει στις ερωτήσεις Ναι/¨οχι που της έκανε ο Τeneyck, σχετικά με το πόσο κινδυνεύει και τι είδους βοήθεια χρειάζονται. 

Teneyck: Ο άλλος είναι ακόμη εκεί;

Γυναίκα: Ναι, χρειάζομαι μεγάλη πίτσα.

Teneyck: Εντάξει. Γιατρό, χρειάζεστε γιατρό;

Γυναίκα: Όχι, με πεπερόνι. 

Πότε ξεκίνησε η ιδέα για παραγγελία πίτσας

Είναι ασαφές πότε και πώς ξεκίνησε η ιδέα με την παραγγελία πίτσας, αλλά ένα παρόμοιο σενάριο είχε χρησιμοποιήσει ένα καταφύγιο γυναικών στη Νορβηγία το 2010, στην διαφημιστική του καμπάνια. 

Τέσσερα χρόνια αργότερα, κάποιος χρήστης του Reddit, που υποστήριξε ότι είναι τηλεφωνητής της αστυνομίας γνωστοποίησε έναν αντίστοιχο διάλογο, με το ποστ να αναπαράγεται από πολλά μέσα ενημέρωσης, φτάνοντας να γίνει το 2015 διαφήμιση στο Super Bowl σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία.

Από την πλευρά της η αστυνομία έσπευσε να διευκρινίσει πως το προσωπικό της δεν είναι εκπαιδευμένο ώστε να αναγνωρίζει συγκεκριμένες κωδικές λέξεις ή σενάρια και πως είναι επικίνδυνο να περιμένει κανείς πως «μυστικές φράσεις» θα γίνουν αντιληπτές. Βέβαια τόνισαν πως οι τηλεφωνητές δεν κλείνουν την γραμμή όταν καλεί κάποιος, οπότε το πρώτο που θα πρέπει να κάνει κάποιος είναι να πει την τοποθεσία του.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ