ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αίγυπτος: Η ιστορική Αμπέτειος Σχολή θα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο αραβόφωνο και αγγλόφωνο τμήμα

Αίγυπτος: Η ιστορική Αμπέτειος Σχολή θα διδάσκει την ελληνική γλώσσα στο αραβόφωνο και αγγλόφωνο τμήμα Facebook Twitter
0

Την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας για τους 1.500 Αιγυπτίους μαθητές του αραβόφωνου και του αγγλόφωνου τμήματός της, στο Κάιρο, αποφάσισε η ιστορική Αμπέτειος Σχολή.

Πρόκειται για το σχολείο με ιστορία 159 ετών, που βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, και το οποίο αποτέλεσε τις προηγούμενες δεκαετίες το σχολικό συγκρότημα όπου φοίτησαν όλοι σχεδόν οι Καϊρινοί που αποφοίτησαν το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, στην περιοχή Ντεμερτάς.

Σήμερα, το ελληνικό τμήμα της Αμπετείου Σχολής με τους 65 περίπου Έλληνες μαθητές έχει μεταφερθεί στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Ηλιούπολης. Όμως, στο ιστορικό σχολείο που κάποτε έσφυζε από Έλληνες, στην Χαντάικ Ελ Κόμπα της Ντεμερτάς, σήμερα εκατοντάδες Αιγύπτιοι μαθητές ακολουθούν τα μαθήματα του αιγυπτιακού κράτους, στα οποία η Αμπέτειος θα δώσει πλέον τη δυνατότητα να μάθουν και την ελληνική γλώσσα, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς, Ελλάδος και Αιγύπτου.

Την ανακοίνωση για την ένταξη μαθημάτων της ελληνικής γλώσσας στο αραβόφωνο και αγγλόφωνο τμήμα της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, έκανε με δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας και διευθυντής του Ιδρύματος της Αμπετείου Σχολής Νικόλας Βαδής ο οποίος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς και πρόεδρο του Ιδρύματος και διευθυντή της Σχολής κ. Δαμιανό συνάντησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα την υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη και την ενημέρωσαν για την απόφαση αυτή της ιστορικής Σχολής των Αιγυπτιωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM