Καίτη Γαρμπή, είναι όντως η Νέα Ερυθραία, η Μύκονος των Βορείων Προαστίων;

Καίτη Γαρμπή, είναι όντως η Νέα Ερυθραία, η Μύκονος των Βορείων Προαστίων; Facebook Twitter
Πριν από χρόνια βρήκα το εφηβικό μου ημερολόγιο, όπου έγραφα λεπτομερώς πώς φανταζόμουν το σπίτι των ονείρων μου και ήταν ακριβώς σαν κι αυτό που μένουμε τώρα!
0

• Μένουμε στη Νέα Ερυθραία, σε έναν κεντρικό δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας, καθώς συνδέει την εθνική οδό με την Ελευθερίου Βενιζέλου, την πρωτεύουσα, την αρτηρία της πόλης. Μετακομίσαμε οικογενειακώς σ' αυτό το σπίτι το 1992. Το '97 παντρεύτηκα κι έφυγα, αλλά δεν πήγα μακριά, έμεινα στη γύρω περιοχή, Καστρί και Πολιτεία. Μετά από ένα θέμα υγείας του πατέρα μου, αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στο πατρικό, για να είμαστε κοντά στους γονείς. Από τότε μετράμε εδώ ήδη 8 χρόνια.


• Τα σπίτια που έδειχναν στις ελληνικές ταινίες με είχαν καταγοητεύσει! Έβλεπα τις μονοκατοικίες με τους κήπους, τους ήσυχους δρόμους, τόσο πράσινο στην Κηφισιά και στο Κεφαλάρι, κι ονειρευόμουν ένα τέτοιο σπίτι. Πριν από χρόνια βρήκα το εφηβικό μου ημερολόγιο, όπου έγραφα λεπτομερώς πώς φανταζόμουν το σπίτι των ονείρων μου και ήταν ακριβώς σαν κι αυτό!


• Λένε για την Ερυθραία πως είναι η Μύκονος των βορείων προαστίων! Έτσι όπως είναι μαζεμένα πάνω στην πλακόστρωτη λωρίδα τα πανέμορφα μπαράκια κι όλα κατάμεστα, θυμίζουν πραγματικά Κυκλάδες τη νύχτα.


• Πολύ κοντά στο σπίτι μου υπάρχει ένας καταπληκτικός χώρος, το Sunny Club. Πήγαινα εκεί τον γιο μου για να αθλείται και με τα χρόνια το αγάπησα. Εκεί πηγαίνω με τις φίλες μου για καφέ και φαγητό, το οποίο είναι εξαιρετικό, και ενίοτε κάνω εκεί και τα επαγγελματικά μου ραντεβού. Το καλοκαίρι πηγαίνω περπατώντας μέχρι εκεί και κάνω μια παράκαμψη μέσα από το πανέμορφο δάσος που καλύπτει ολόκληρη τη μια πλευρά του δρόμου. Έτσι καθαρίζει το μυαλό μου και ηρεμώ.

Καίτη Γαρμπή, είναι όντως η Νέα Ερυθραία, η Μύκονος των Βορείων Προαστίων; Facebook Twitter
Έτσι όπως είναι μαζεμένα πάνω στην πλακόστρωτη λωρίδα τα πανέμορφα μπαράκια κι όλα κατάμεστα, θυμίζουν πραγματικά Κυκλάδες τη νύχτα!


• Ξεκινώντας από την Τατοΐου, σταματάω να ψωνίσω στο αγαπημένο μου μαγαζί με βιολογικά και συνεχίζω δίπλα, στο μαγαζί με τα μανιτάρια – πουθενά δεν υπάρχει τέτοια ποικιλία είδους και γεύσης! Στην Ελευθερίου Βενιζέλου κάνω στάση στο Μιτάτο Μασαούτη, ένα παντοπωλείο με παραδοσιακά προϊόντα από την Κρήτη και άλλες ποικιλίες μικρών παραγωγών. Κι αν είναι μέρα γλυκού, περνάω οπωσδήποτε από το Ελληνικόν και το Fresh. Μια στάση ακόμα στο μανάβικο που είναι στον δρόμο για το σπίτι μου και τελειώσαμε.


• Κάποιον που δεν έχει ξανάρθει εδώ θα τον πήγαινα στη Χαριλάου Τρικούπη ή στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Αυτοί οι δύο δρόμοι έχουν τα πάντα, είναι οι πιο χαρακτηριστικοί της γειτονιάς.


• Η περιοχή του Καστριού συγκεντρώνει αρκετά κτίρια με ιστορική σημασία και γενικότερα έχει πλούσια πολιτική ιστορία. Στη γειτονιά μας επίσης βρίσκεται το πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου», που μπορεί να μην έχει ιστορικό ενδιαφέρον, ωστόσο είναι ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Αττικής και είμαστε περήφανοι γι' αυτό.

Καίτη Γαρμπή, είναι όντως η Νέα Ερυθραία, η Μύκονος των Βορείων Προαστίων; Facebook Twitter
Κάποιον που δεν έχει ξανάρθει εδώ θα τον πήγαινα στη Χαριλάου Τρικούπη ή στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Αυτοί οι δύο δρόμοι έχουν τα πάντα, είναι οι πιο χαρακτηριστικοί της γειτονιάς.


• Έχουν δοθεί δεκάδες ερμηνείες για την προέλευση του τοπωνυμίου Μορτερό, της περιοχής όπου μένω. Η πιθανότερη είναι πως προέρχεται από την αρχαία λέξη «μορτή» που σημαίνει «μοίρασμα», «μερίδιο», και μάλλον επειδή η περιοχή ανήκε σε μοναστήρι, οι αγρότες που την καλλιεργούσαν πλήρωναν μορτή στους μοναχούς.


• Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα έβρισκα λύση για την Ελ. Βενιζέλου, που έχει μόνιμα μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο! Επίσης, ένα multiplex, κοντά στη Στροφυλίου, δεν θα ήταν τέλειο;


• Μια και η Ερυθραία μας θεωρείται το νησί των βορείων προαστίων, τη συνδυάζω με το τραγούδι «Καλοκαιρινά Ραντεβού» των Δυτικών Συνοικιών.

Info:

Αυτή την περίοδο η Καίτη Γαρμπή κυκλοφόρησε το νέο της single με τίτλο «Κανείς σαν εσένα» από την Panik Platinum. Ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της στο ΦΩΣ το Σάββατο 29 Απριλίου και ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει ο νέος της δίσκος.

 

Η Γειτονιά μου
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Η Γειτονιά μου / Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Φάνης Παυλόπουλος, ηθοποιός. Αν μπορούσε θα καθάριζε κάθε μέρα την Πλατεία, θα έβαζε μια τάξη στην πιάτσα των ταξί και θα έφτιαχνε έναν ελεγχόμενο χώρο για τους χρήστες. Ακούει κανείς;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Η Γειτονιά μου / Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Ο stand up comedian μιλά γλυκόπικρα για τη γειτονιά της καμίας αρχιτεκτονικής, του γκρίζου και των παραλληλόγραμμων κτιρίων, που, όμως φιλοξένησε τα πρώτα παιδικά του παιχνίδια στους δρόμους της
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Η Γειτονιά μου / O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Συγγραφέας, αγαπά να περπατά παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, να πίνει τσίπουρο με μεζέ στο «Μανταλάκι», να βλέπει το σούρουπο στις μπασκέτες των Τριών Αστέρων
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ