The alternative choice!

Tα μέρη στην πόλη όπου η διασκέδαση αποκτά ξεχωριστό, ιδιαίτερο νόημα.

Newsroom 24.2.2016 | 16:58

Ginger Ale

The alternative choice!


Γνωστό και αγαπημένο στέκι στην καρδιά της πλατείας Εξαρχείων που έχει δανειστεί το όνομά του από το δημοφιλές αναψυκτικό των περασμένων δεκαετιών, με ατμόσφαιρα που μας ταξιδεύει στην εποχή του αυθεντικού lounge. Vintage διάθεση και αναφορές στον κινηματογράφο και την τέχνη δίνουν το στίγμα ενός χώρου με ιδιαίτερη ταυτότητα που δεν θυμίζει απλώς ένα συνηθισμένο spot κλασικής πιάτσας. Δεν είναι τυχαίο που το Ginger Ale είναι ένα από τα πιο όμορφα καλλιτεχνικά στέκια της πόλης. Extra tip: Ρωτήστε για τα σπέσιαλ κοκτέιλ και ροφήματα ημέρας.

Θεμιστοκλέους 74, πλατεία Εξαρχείων, 210 3301246, facebook.com/GingerAlecafebar

 

Κεραμείο

The alternative choice!


Ένα από τα πιο ξεχωριστά μαγαζιά δίπλα στο πολύβουο Γκάζι, το Κεραμείο είναι από εκείνα τα μπαρ με χαρακτήρα, που, αν δεν το έχετε ήδη γνωρίσει, σπεύσατε. Πέτρα, ξύλο και μια εσωτερική αυλή συνθέτουν έναν πολύ ζεστό χώρο που το πρωί θυμίζει παλιό καφενείο και το βράδυ μετατρέπεται σε ένα από τα πιο φευγάτα μπαράκια της πόλης. Σχεδόν κάθε μέρα και ένας διαφορετικός DJ επιλέγει από τζαζ και φανκ μέχρι αθάνατες ροκιές, ενώ συχνά θα πετύχετε ψαγμένα live. Στην μπάρα του, εκτός από καθαρά ποτά και custom made cocktails, θα βρείτε ρακόμελο από αμοργιανή συνταγή και ρακί από την Κάνδανο της Κρήτης.

Πλαταιών 27, Κεραμεικός, 210 3464223, facebook.com/KerameioBar

 

Πλυντήριο bar

The alternative choice!


Το Πλυντήριο, το μαγαζί-αποκάλυψη πλέον στο κέντρο του Μεταξουργείου, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, με τα πλυντήρια στη μέση του μαγαζιού και τις μπουγάδες απλωμένες στους τοίχους, κάθε εβδομάδα καταφέρνει με τη μουσική του από '80s, '90s και '00s να ξεχωρίζει και να προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο και να χαρίζει στους θαμώνες του μοναδικές στιγμές διασκέδασης. Τις Πέμπτες τα κορίτσια έχουν βρει το στέκι τους στα λεγόμενα «Girls Night», μόνο με ελληνικά. Είσοδος ελεύθερη.

Κολοκυνθούς & Λεοννάτου, Αθήνα, 6978 218867, facebook/Πλυντήριο-Bar

 

ΤΟ ΜΠΑΡ Αμοργιανό Πέρασμα

The alternative choice!


Διασχίζοντας το Αμοργιανό Πέρασμα, το νησιώτικο αυτό στέκι στην καρδιά της Καλλιθέας, φτάνεις στην αυλή του μαγαζιού, όπου και σε περιμένει μια έκπληξη. Εδώ βρίσκεται το πιο νησιώτικο μπαρ στην πόλη, το μικρό BAR με πρωτότυπα κοκτέιλ και μουσικές σε ρυθμούς ροκ, φανκ και freestyle, από διαφορετικούς DJs κάθε βράδυ. Το στάνταρ ραντεβού είναι κάθε Κυριακή βράδυ μετά τις 10 (είσοδος ελεύθερη) με live sessions σε ροκ, σόουλ, τζαζ, φανκ και alternative ήχους. Extra tip: Αυτή την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στη σκηνή θα εμφανιστούν τα Υπόγεια Ρεύματα..

Σιβιτανίδου 51Β, Καλλιθέα, 210 9592080, facebook/ΤΟ-ΜΠΑΡ-Αμοργιανό-Πέρασμα

 

Couleur Locale

The alternative choice!


Το Couleur Locale βρίσκεται καλά κρυμμένο στη στοά της οδού Νορμανού στο Μοναστηράκι και λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Tο πρώτο επίπεδο υπόσχεται χαλαρές, ξέγνοιαστες στιγμές με ωραίο καφέ από εξειδικευμένο barista , εναλλακτικά σνακ, δροσερές σαλάτες, νοστιμότατα club σάντουιτς, τορτίγιες, mini burgers και άλλα πολλά από την ανοιχτή κουζίνα. Χρησιμοποιώντας τον ανελκυστήρα προς τον τρίτο όροφο, ανακαλύπτουμε το δεύτερο επίπεδο, μια «μικρή όαση» (όπως έχει χαρακτηριστεί εύστοχα η ταράτσα του). Το roof bar του Couleur Locale λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Extra tip: Τα βράδια, και τις Κυριακές, από το απόγευμα τα περίφημα κοκτέιλ συνοδεύονται από τζαζ, σόουλ, φανκ και ροκ εν ρολ.

Νορμανού 3, Αθήνα, 216 7004917, www.couleurlocaleathens.com, www.facebook.com/couleurlocaleathens

 

Ιπποπόταμος

The alternative choice!


Σε έναν από τους ωραιότερους πεζόδρομους της Αθήνας, τη Δελφών, στα «σύνορα» των Εξαρχείων με το Κολωνάκι, βρίσκεται εδώ και 38 χρόνια ο Ιπποπόταμος, ένα από τα πιο ιστορικά και κλασικά στέκια της πόλης και διαχρονικό σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και διανοουμένων. Από τις 11 για καφέ και σνακ, μέχρι το βράδυ, αποτελεί το καθημερινό ραντεβού στην περιοχή για ποτό ή κοκτέιλ, με τις μουσικές που όλοι αγαπούν, από τζαζ, μπλουζ, φανκ, σόουλ και ρoκ μέχρι alternative, και με DJ κάθε μέρα. Εδώ θα βρείτε, μεταξύ πολλών άλλων, πέρα από τη μεγάλη ποικιλία σε ποτήρι κρασί και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, την πιο ξακουστή σανγκρία της πόλης (κόκκινη και λευκή), ζεστό κρασί για τις κρύες νύχτες του χειμώνα αλλά και λαχταριστό chilli con carne για να συνοδεύσετε το ποτό σας.

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583, facebook.com/ippopotamos.bar

 

Ο Μπαμπάς

The alternative choice!


Ένας all day μοντέρνος χώρος, με πολύχρωμο ντεκόρ και industrial διακόσμηση, ο Μπαμπάς είναι ένα από τα hot στέκια στο Κουκάκι. Από το πρωί με καφέ και παραδοσιακά γλυκά κι έπειτα για ποτό και τσιμπολόγημα με παραδοσιακούς μεζέδες, όπως το απάκι, ο κρητικός ντάκος και το τυρί πόσας, αλλά και πιο διεθνείς γεύσεις, όπως το μπέργκερ και η τορτίγια, σε σούπερ τιμές. Στην μπάρα του θα βρείτε πολλές ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες και κάθε μήνα θα δοκιμάζετε και ένα βαρέλι-έκπληξη. Extra tip: Ενημερωθείτε από τη σελίδα του f/b για τα DJ sets sκαι τα live από ελληνικές ξενόφωνες μπάντες.

Φαλήρου 53, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ (έξοδος Δράκου), 215 5505565, www.ompampas.gr/, Facebook/ompampaskafeteriampara

 

Pink Freud

The alternative choice!


Είναι από τα μαγαζιά που μόλις μπεις, νιώθεις μια ωραία ενέργεια και αυτό οφείλεται σίγουρα και στους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό. Το Pink Freud άνοιξε τις πόρτες του πριν από ενάμιση χρόνο περίπου κι έγινε γρήγορα αγαπημένο στέκι στην Αρχελάου. Ο χώρος μικρός και ζεστός, με industrial χαρακτηριστικά. Τη ζεστή ατμόσφαιρα συμπληρώνουν οι καλές μουσικές, τα δυνατά DJ sets Παρασκευή και Σάββατο και τα επιλεγμένα live. Στην μπάρα του θα βρείτε ελληνικές μπίρες από μικροζυθοποιίες, ελληνικά κρασιά και επιλεγμένα κοκτέιλ. Δοκιμάστε, επίσης, το χειροποίητο ρακόμελο και οινόμελο. Extra tip: Κάθε Πέμπτη σάς σερβίρουν καφέ με €2 και ποτό με €5.

Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7227272, facebook.com/Pinkfreud.coffeebar

 

Ραδιουργίες

The alternative choice!


Ένα μαγαζί-σκέτος «πειρασμός», χάρη στις μοναδικές του γευστικές «ραδιουργίες», κάτω από το άλσος της Δεξαμενής. Μυστικό της επιτυχίας δεν είναι άλλο από την άνευ περιορισμών έμπνευση στην κουζίνα και την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών. Εδώ θα βρείτε εκλεκτούς μεζέδες, όπως τα περίφημα «Συκωτάκια Ραδιουργιών» (με ξίδι μπαλσάμικο και πετιμέζι) και το απάκι, ενώ το άφθονο τσίπουρο και τα λαϊκά ή ρεμπέτικα ακούσματα έρχονται για να συμπληρώσουν την ατμόσφαιρα. Και όταν το επιτρέπει ο καιρός, μη διστάσετε να ανεβείτε στην ευρύχωρη ταράτσα του μαγαζιού, μία από τις καλύτερες στην πόλη. Extra tip: Πολύ καλές τιμές και γενναίες μερίδες.

Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, facebook.com/radiourgies, www.radiourgies.gr

 

Flamme Rouge

The alternative choice!


Ένα στέκι που πραγματικά ξεχωρίζει στο Γκάζι, αφού εδώ υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από το ποδήλατο. Η πρωταθλήτρια ποδηλασίας Βάσω Λαζοπούλου δημιούργησε ένα urban style café με έντονες τις ποδηλατικές διακοσμητικές πινελιές που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, είτε κάνετε ορθοπεταλιές είτε όχι. Στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του σε New York style, εκτός από όλα όσα σχετίζονται με το αγαπημένο δίτροχο και ξεχωριστά ροφήματα για ποδηλάτες, όπως ηλεκτρολύτες, recovery gels και ενεργειακά ποτά, θα βρείτε καφέ, ποτό και πρωτότυπα κοκτέιλ που θα συνοδεύσετε ιδανικά με λαχταριστά finger foods.

Τριπτολέμου 26, Γκάζι, 210 3473903, facebook.com/Flamme-Rouge-cycle-cafe-bar

Οδηγός Διασκέδαση