Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter
0
Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter


Από την πρώτη στιγμή, πριν από μερικούς μήνες, που το Spollati έβγαλε τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο της Αιόλου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης απέναντι, στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε ότι ήθελε να ξεχωρίσει. Η φιλοσοφία του δεν μπορούσε, λόγω περιοχής, να είναι διαφορετική από αυτήν ενός all day bar-restaurant, αλλά η έμφαση που έχει δοθεί σε όλα τα χαρακτηριστικά του, από τον σχεδιασμό του χώρου έως το φαγητό, τα ποτά και τον καφέ, του δίνουν πλεονεκτήματα στη διεκδίκηση της εύνοιας του πολυπληθούς νεανικού κοινού της περιοχής. Στους καφέδες που σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση – χαρακτηριστικό είναι ότι ο ελληνικός καφές γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μπρίκι. Το ίδιο προσεγμένα είναι και τα ποτά που τα επιμελείται ο mixologist Σταύρος Τιτάκης, υπεύθυνος για τα εξαιρετικά κοκτέιλ.

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

Όμως, από τα πιο δυνατά χαρτιά του Spollati είναι το φαγητό, με τον έμπειρο σεφ Τόλη Κράβαρη να έχει διαμορφώσει μια κουζίνα εύληπτη που πατάει στα κλασικά μεσογειακά βήματα και αξιοποιεί τοπικά προϊόντα. Από τα ορεκτικά, νόστιμη επιλογή είναι τα ζουμερά μανιτάρια, γεμιστά με μπαχαρένιο μοσχαρίσιο κιμά και γκραντιναρισμένα με γραβιέρα που χαρίζει ένταση στην επίγευση (€8,50). Για πιο λάιτ επιλογή, το καρπάτσιο καπνιστού σολομού πάνω σε μενταγιόν πατάτας, σερβιρισμένο με αρωματική σάλτσα λευκού κρασιού, θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά (€9,50). Σαλάτες υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Δοκίμασα αυτή με τη δροσερή και τραγανή ρόκα, λες και μόλις την είχες κόψει από τον κήπο, που ενισχύεται με φέτες πορτοκαλιού, χιονάτα μοτσαρελάκια, λεπτοκομμένο προσούτο, βινεγκρέτ με ξίδι βαλσάμικο Μόντενας και μαγικό ιπποφαές (€8,30) – τρώγεται απνευστί. Από τα ζυμαρικά, ωραία και πληθωρική ήταν η εκδοχή του τραχανότου με μασκαρπόνε που συνοδεύεται με λουκάνικο σχάρας (€7,30). Στο μενού θα βρεις ποικιλία από μπέργκερ αλλά και δύο προτάσεις με ασιατική καταγωγή. Αν αυτά που προσφέρονται στην όραση, στη γεύση και στην όσφρηση τα συνδυάσεις με τα επιμελημένα ακούσματα –από επιλογές ραδιοφωνικών παραγωγών τα Σαββατοκύριακα– που φτιάχνουν ατμόσφαιρα πάρτι, τότε βρίσκεσαι κοντά στην ανακάλυψη μιας επιτυχημένης εμπορικά συνταγής διασκέδασης. 


Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

☛Spollati, Αιόλου 27Α, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 215 5513004

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ