Όταν η Νοηματική Γλώσσα κάνει την εμφάνισή της σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ

Όταν η Νοηματική Γλώσσα κάνει την εμφάνισή της σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ

Για πρώτη φορά παρατηρούμε σε συναυλία στην Ελλάδα, να παρουσιάζεται στη σκηνή διερμηνέας για να «μεταφράσει» τα τραγούδια των καλλιτεχνών.

Το Street Mode Festival, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά festival στην Ελλάδα επέστρεψε φέτος τον Σεπτέμβρη για 11η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Ένα τριήμερο φεστιβάλ που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και αποτελεί μέρος συνάντησης για όλους τους λάτρεις της street, hip-hop και urban κουλτούρας.

 

Αυτό που έκανε όμως την φετινή διοργάνωση να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο και προκάλεσε την έκπληξη και τον ενθουσιασμό του κοινού, ήταν η απόδοση επί σκηνής μερικών τραγουδιών στη Νοηματική γλώσσα, ένα νέο εγχείρημα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε συναυλία στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, την 2η ημέρα του festival βρέθηκε επί σκηνής στο πλευρό του Γιάννη Αγγελάκα, μια κοπέλα που απέδωσε τα τραγούδια τους στη Νοηματική γλώσσα, ενώ αργότερα στάθηκε δίπλα και σε άλλους καλλιτέχνες όπως τους Χατζηφραγκέτα και τον Εισβολέα. Η διερμηνέας Έλενα Τσαρσιταλίδη, κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη στιγμή με την διερμηνεία της καθώς κουνούσε ρυθμικά τα χέρια της στον παλμό της μουσικής και των κομματιών που συνόδευε.

 

Όταν η Νοηματική Γλώσσα κάνει την εμφάνισή της σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ


Για πρώτη φορά παρατηρούμε σε συναυλία στην Ελλάδα, να παρουσιάζεται στη σκηνή διερμηνέας για να «μεταφράσει» τα τραγούδια των καλλιτεχνών. Μια σημαντική πρωτοβουλία που παρουσιάστηκε στο φετινό Street Mode Festival για να μας αποδείξει ότι η μουσική μπορεί να είναι προσβάσιμη σε όλους, σε όλους όσους ακούν με την ψυχή και την καρδιά και ότι ο ρυθμός βρίσκεται τόσο στην μουσική όσο και στις εκφράσεις.

 

 

 

Μπορείτε να δείτε όλα τα videos με τα live performances της διερμηνέα στο Street Mode Festival εδώ.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ