Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διακοπές στην Λήμνο προτείνει η Fly & Drive

banner roots

Διακοπές στην Λήμνο προτείνει η Fly & Drive
01.06.2017 | 09:00

Διακοπές στην Λήμνο προτείνει η Fly & Drive

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Λήμνος είναι ένα πανέμορφο νησί που βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο. Είναι ένα ηφαιστειακό και πλούσιο νησί με πολύ πράσινο. Οι νησιώτες είναι αρκετά παραδοσιακοί, που σημαίνει ότι εξακολουθούν να έχουν τη φιλοξενία ως κάτι σχεδόν ιερό, και έχουν διατηρήσει πολλά παλιά έθιμα. Για τους παραθεριστές, η Λήμνος προσφέρει ωραίες παραλίες και πολλά πράγματα να δείτε.

Το νησί είναι ένα δημοφιλές θέρετρο για Έλληνες και ξένους, αλλά έχει διατηρήσει τη γνήσια του ατμόσφαιρα. Πολλές και μοναδικές οι ομορφιές της Λήμνου. Κάθε τόπος άλλωστε είναι μοναδικός και ξεχωριστός από κάθε άλλον. Έτσι και για τη Λήμνο δεν υπάρχει παρόμοια ομορφιά σε όλο το Αιγαίο ή τον κόσμο.

Αξίζει να δειτε..

-Τη Μύρινα και το κάστρο
-Την Πολιοχνη
-Τη σπηλιά του Φιλοκτήτη
-Την Παναγια Κακαβιώτισσα
-Τις Αμμοθινες.
-Τις λίμνες Αλυκη και Χορταρόλιμνη

ΜΥΡΙΝΑ
Η καρδιά της Λήμνου χτυπά στην πρωτεύουσά της, την ειδυλλιακή Μύρινα (απεχει 20 χλμ. Από το αεροδρομιο), που είναι απλωμένη ανάμεσα σε δύο ορμίσκους: τον κοσμοπολίτικο Ρωμαίικο Γιαλό, και τον Τούρκικο Γιαλό ή απλώς Λιμάνι, που βρέχεται από τη θάλασσα της Νέας Μαδύτου και πλαισιώνεται από το εμπορικό και το βενετσιάνικο λιμάνι.Eδώ, θα σου δημιουργηθεί η εντύπωση ότι βρέθηκες ξαφνικά σ’ έναν άλλο κόσμο. Και πράγματι. Το χάζι στα αρχοντόσπιτα και στις μοσχομυριστές αυλές, η περαντζάδα και τα ψώνια στον πολύ ζωντανό μαγαζότοπο, η στάση για καφέ ή μεζέ στα στέκια του κέντρου, όλα αποτελούν μια πρωτόγνωρη, άλλοτε αρχοντική κι άλλοτε απλοϊκή και ξεχασμένα αγνή, αίσθηση.ΤΟ καστρο,τα βράδια, που φωταγωγείται, είναι σκέτη απόλαυση!

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΠΑΚΑΣ
Στη δυτική Λήμνο, στην πλευρά που κοιτάει προς τη χερσόνησο της Χαλκιδικής, βρίσκεται η παραλία Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας. Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τη Μυρινα και 16 χιλιομετρων από το αερπδρομιο η παραλία Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας είναι πλήρως οργανωμένη. Λόγω της θέσης της, στην δυτική πλευρά του νησιού, η παραλία Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο ηλιοβασίλεμα. Στην παραλία υπάρχουν καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια για όλα τα γούστα και για όλες τις ανάγκες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η παραλία Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας έχει μόνο άμμο σε όλο της το μήκος και η θάλασσα είναι ρηχή.

ΒΑΡΟΣ
Γραφικό χωριό, χτισμένο στο ύψωμα με εξαιρετικά πέτρινα σπίτια, απεχει γύρω στα 20 χιλιόμετρα από τη Μύρινα και 3 χιλιομετρα από το αεροδρομιο. Εδώ υπαρχουν μερικά απ’ τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Λήμνου.Τα τελευταία χρόνια στο Βάρος λειτουργεί μια υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα που έχει στηθεί με βάση τις αρχές του εναλλακτικού τουρισμού και αξιοποιεί πολλά απ’ τα πέτρινα κτίρια του χωριού για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής.Στην όμορφη πλατεία του Βάρους, λειτουργούν ακόμη γραφικό ουζερί, καφετέρια και καφενές για τους μερακλήδες.

ΜΟΥΔΡΟΣ
Σ’ αυτό το κομμάτι του νησιού που βρίσκεται στα ανατολικά θα χαρείτε γραφικά λιμανάκια, βραχώδεις και γεμάτες σπηλιές παραλίες, αλλά και παραλίες με αμμόλοφους, πλούσιους υγροβιότοπους, βραχώδη τοπία με απίστευτους χρωματισμούς. απεχει γύρω στα 28 χιλιόμετρα από τη Μύρινα και 10 χιλιομετρα από το αεροδρομιο. Μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα διαχέεται γύρω από το γραφικό λιμάνι του με τις ψαροταβέρνες, που ενδείκνυται κυρίως για την απογευματινή ραστώνη. Στο λιμάνι του Μούδρου πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Νυχτερινά καταστήματα, καφετέριες καθώς και ενδιαφέροντα εμπορικά μαγαζιά υπάρχουν στη «συμμαζεμένη» αγορά του Μούδρου.

ΠΛΑΤΥ
Βρίσκεται στην κορυφή του όρμου κια διαθέτει πανέμορφη θέα προς το Άγιο Όρος και μία εξαιρετική, αμμουδερή παραλία. Απεχει γύρω στα 2 χιλιόμετρα από τη Μύρινα και 19 χιλιομετρα από το αεροδρομιο.Πολύ όμορφη η πλατεία του χωριού με τα δυο μπαράκια της και τα μεζεδοπωλεία της. Τακτικός προορισμός για κρασάκι και μεζέδες νωρίς το βράδυ.Η ευρύτερη περιοχή του Πλατύ έχει γνωρίσει τα τελευταία 20 χρόνια αξιόλογη άνθηση στο χώρο του ξενοδοχειακού τουρισμού με μεγάλη ανοικοδόμηση και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις.Εκλεκτές οι ψαροταβέρνες της παραλίας για τους καλοφαγάδες. Στην άκρη του κόλπου του Πλατύ λειτουργεί και το μεγάλο ξενοδοχείο Lemnos Village για τους λάτρεις του ξεχωριστού και της πολυτέλειας.

Πηγή: travellook.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το