Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το πάλεψε η Ηφαιστία | Κούπα στην παράταση για Αιολικό

banner roots

Το πάλεψε η Ηφαιστία | Κούπα στην παράταση για Αιολικό
24.04.2019 | 09:42

Το πάλεψε η Ηφαιστία | Κούπα στην παράταση για Αιολικό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την παράδοση που τον θέλει να κερδίζει όλους τους τελικούς απέναντι σε ομάδες της Λήμνου, συνέχισε ο Αιολικός, επικρατώντας και στο φετινό τελικού του Νομού στο Κύπελλο ΕΠΣ Λέσβου με 1-3 της Ηφαιστίας Κοντοπουλίου, στο Στάδιο Μύρινας. Ο πολυνίκης του θεσμού διεύρυνε το νικηφόρο σερί του, προσθέτοντας έναν ακόμα τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

Ο Αιολικός άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στο ματς, με σκόρερ τον Θέμη Ποτουρίδη, έπειτα από συρτή μπαλιά του Τσουβαλτσίδη στο 6ο λεπτό, με τον επιθετικό των Μυτιληνιών να εκμεταλλεύεται αδράνεια της άμυνας της Ηφαιστίας. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά από την εκτέλεση φάουλ του Μανουσάκη, ο Τριλιανός δεν κατάφερε να πλασάρει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία (7').

Η Ηφαιστία απείλησε ξανά από στημένη φάση, με εκτέλεση του Μανουσάκη και πάλι, αλλά ο Κουδουνάς (23') δεν έκανε επαφή με την μπάλα από πλεονεκτική θέση. Πέντε λεπτά μετά, η ομάδα του Κοντοπουλίου βγήκε ξανά στην επίθεση, αλλά ο Τσαλίκης νικήθηκε από τον Κουμπά στό τετ α τετ (28'). Στο 32' ο τερματοφύλακας του Αιολικού πρωταγωνίστησε εκ νέου, κρατώντας το 0-1 σε προσπάθεια του Ντέμη Ζώνα.

Στην επανάληψη ο Αιολικός είχε τον έλεγχο και τις καλύτερες ευκαιρίες, αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ. Αρχικά ο Τσουβαλτσίδης (50') απείλησε με ένα μακρινό σουτ που δε βρήκε στόχο, ενώ και ο Ποτουρίδης είχε ένα δυνατό σουτ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Ράπτης (63'). Η ομάδα της Μυτιλήνης βρέθηκε μια ανάσα από το να σκοράρει και στο 77' αλλά ο Ποτουρίδης πλάσαρε άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Αιολικός, το έκανε πράξη η Ηφαιστία στο 82ο λεπτό, με σκόρερ τον Τσαλίκη, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Κουμπά, ο οποίος απέκρουσε αρχικά σουτ του Κουδουνά, που στην επαναφορά σημάδεψε το δοκάρι, πριν ο σκόρερ ο ισοφαρίσει σε 1-1. Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε γκολ της Ηφαιστίας, όταν ο Τσαλίκης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ μετά από φάουλ του Μανουσάκη κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Αιολικός συνήλθε στον έξτρα χρόνο μετά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης και αφού πήρε εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης, βρήκε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με δυνατό σουτ του Τζόρνταν Ουεντραόγκο (105') για το 1-2. Στις καθυστερήσεις έγινε και το 1-3 με σκόρερ τον Τόλη Λαλά, μετά από ασίστ πάρε-βάλε του Δημήτρη Βουτσιώτη. 

Ο τελικός ήταν συναρπαστικός και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις δύο ομάδες, που πρόσφεραν θέαμα, αγωνιζόμενες μπροστά σε ένα κατάμεστο Στάδιο Μύρινας. 

Συνθέσεις:

ΗΦΑΙΣΤΙΑ (Αγγ. Κελάρης): Ράπτης, Μαυροειδής (112' Ιλιγάκης), Μοσχούδης, Τριλιανός, Τζάτζαλος, Τσαλίκη (113' Σταματέρης), Γκαλιούρης, Τσολακούδης, Μανουσάκης, Κουδουνάς (100' Γεωργαντής), Ζώνας (77' Σεϊτανίδης)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Απ. Στύλος): Κουμπάς, Μπουζούρας, Κρητικός, Καπταγιάννης, Τσομπανέλλης, Κατσίκης (91' Βουτσιώτης), Τσουβαλτσίδης, Λαμπράκης (55' Τζόρνταν), Διαμαντίδης, Καλόμπο (65' Παλαμουτσής), Ποτουρίδης (114' Λαλάς)

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Ζεστας, Σιδηρόπουλος και Λουμπόνια.

Πηγή: sportlesvos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel