Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος υποδέχεται τη Ρεγκάτα Φιλίας 2019!

banner roots

Η Λήμνος υποδέχεται τη Ρεγκάτα Φιλίας 2019!
27.06.2019 | 18:49

Η Λήμνος υποδέχεται τη Ρεγκάτα Φιλίας 2019!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Από αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου, η Λήμνος φιλοξενεί τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Ρεγκάτα Φιλίας 2019, με διοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμαριάς, τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας και τον Ναυτικό Όμιλο Σμύρνης. Η Ρεγκάτα Φιλίας ανοίγει πανιά φέτος για τη Λήμνο, για 3η χρονιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα σκάφη της Ρεγκάτας Φιλίας αναμένονται στη Μύρινα αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου, όπου στις 29 του μήνα, στις 20:30, θα γίνει εκδήλωση στο παλιό λιμάνι, μπροστά στο Δημαρχείο για το καλωσόρισμα των ιστιοπλόων και την παρουσίαση των ομάδων. Στις 30 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν παράκτιοι αγώνες στα Ρηχά Νερά, ενώ την ίδια μέρα οι ιστιοπλόοι θα αναχωρήσουν για τον Άγιο Ευστράτιο πραγματοποιώντας ιστιοδρομία 20 ναυτικών μιλίων. Την 1η Ιουλίου θα επιστρέψουν από τον Άγιο Ευστράτιο στον Μούδρο με μια δεύτερη ιστιοδρομία.

Κατά την άφιξή τους στον Μούδρο, τους ιστιοπλόους θα υποδεχθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης» σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Περιφέρειας Μούδρου, προσφέροντάς τους τοπικά εδέσματα, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στο ανοικτό θέατρο του Μούδρου για την εκδήλωση υποδοχής. Στην εκδήλωση ο σύλλογος θα προσφέρει στους ιστιοπλόους αναμνηστικά, ενώ στην τελετή των απονομών οι τοπικές αρχές θα απονείμουν τα έπαθλα των αγώνων.

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τραγούδια για τη θάλασσα από τη μικτή ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, συνοδευόμενη από την παιδική χορωδία και την χορωδία ενηλίκων. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.

Στις 2 Ιουλίου τα σκάφη της Ρεγκάτας Φιλίας θα αναχωρήσουν για την Τένεδο, πραγματοποιώντας ιστιοδρομία 38 ναυτικών μιλίων.

 

regatta filias limnos

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το