Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου κοντά στους ακρίτες (photos)

banner roots

Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου κοντά στους ακρίτες (photos)
23.12.2019 | 17:41

Ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου κοντά στους ακρίτες (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια του νησιού επισκέφθηκε το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Τμήματος: «Ο Πρόεδρος, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και Εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου, μετά από συνεννόηση με την Διοίκηση της 88 ΣΔΙ - Λήμνος, βρέθηκαν κοντά στους ακρίτες μας.

Η επίσκεψη έγινε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου χρόνου, σε ακριτικά φυλάκια. Οι εθελόντριες προσέφεραν δώρα στους ακρίτες μας, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν με χαρά, έψαλαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές για μια ειρηνική χρονιά.

erythros akrites 1

Αντλήσαμε εμπιστοσύνη, δύναμη, υψηλό φρόνημα και αποφασιστικότητα, από τους ακρίτες της πρώτης γραμμής, για την προάσπιση των συνόρων μας και των δικαίων της πατρίδας μας.

Στην επιστροφή, πραγματοποιήθηκε μικρή στάση στον Άγιο Σώζων, προστάτη και πολιούχο του νησιού μας».

erythros akrites 2

Εν τω μεταξύ, όπως έχει ήδη γράψει το limnosfm100.gr, ο Ερυθρός Σταυρός Λήμνου, το περασμένο Σάββατο (21/12), πραγματοποίησε με επιτυχία την καθιερωμένη δράση συγκέντρωσης γάλακτος και τροφίμων μακράς διάρκειας «Δέντρο Αγάπης», για την οποία αναφέρει σχετικά: «Στήθηκε και φέτος το "Δέντρο Αγάπης" από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λήμνου, με στόχο την ανακούφιση και την ενίσχυση των εχόντων ανάγκη συμπολιτών μας.

Η δράση αυτή, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αγορά της Μύρινας, στον πλάτανο, με μεγάλη συμμετοχή από τους κατοίκους του νησιού, τους μαθητές των σχολείων και τους μικρούς αθλητές αθλητικών σωματείων. Απώτερος σκοπός ήταν η συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας γάλατος εβαπορέ, μακράς διάρκειας, ώστε να διατίθεται, καθ όλη την διάρκεια του χρόνου, από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα μουσικά σύνολα και η χορωδία του Δήμου Λήμνου, με επικεφαλής τον μαέστρο κ. Δημήτρη Μαυράκη, που έψαλαν Χριστουγεννιάτικα άσματα και κάλαντα.

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λήμνου κ.κ. Ιερόθεο Γ΄ υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος με μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος με την παρουσία του στήριξε τη δράση μας, ενώ παράλληλα με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Ακούραστες καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι Εθελόντριες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λήμνου».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το