ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ

Πλατύ: Το όμορφο χωριό και η διάσημη παραλία της Λήμνου! (φωτο)

post-img

Μια ανάσα από την Μύρινα της Λήμνου και συγκεκριμένα 3,5 χιλιόμετρα μακριά, βρίσκεται το χωριό και η διάσημη παραλία Πλατύ.

Από την είσοδο κιόλας του χωριού εντυπωσιάζεσαι από την αρχιτεκτονική του και αντιλαμβάνεσαι πως θα δεις έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού.

 

Τα περισσότερα σπίτια θυμίζουν παλιά αρχοντικά. Είναι ψηλά, έχουν δύο ορόφους και στέγες από κεραμίδια. Κάποια από αυτά, ειδικά τα παλαιότερα, είναι χτισμένα από πέτρα.

 

Οι βόλτες στα στενά σοκάκια και τους μικρούς δρόμους του χωριού θα σας γεμίσει με όμορφες εικόνες τόσο με τα περιποιημένα σπίτια όσο και με τους μεγάλους κήπους, τις αυλές και τα περιβόλια.

Σημείο συνάντησης όλων, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, είναι η γραφική πλατεία του χωριού. Είναι πλακοστρωμένη, έχει ψηλά δέντρα και γύρω από αυτήν υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες.

 

Η παραλία Πλατύ, κάτω από το χωριό, είναι από τις δημοφιλέστερες του νησιού και εκεί μαζεύονται οι περισσότεροι επισκέπτες για να απολαύσουν τα μπάνια.

Έχει αμμουδερή ακρογιαλιά με κρυστάλλινα νερά και είναι σχετικά ρηχή, αφού βαθαίνει σταδιακά το νερό. Είναι οργανωμένη και στο μεγαλύτερο μέρος της έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Δεν είναι άδικα τόσο δημοφιλές χωριό, αφού συνδυάζει τον γραφικό οικισμό με την μαγευτική παραλία.

Είναι ανεπτυγμένο τουριστικά, έχει καταλύματα, καφετέριες και ταβέρνες για να απολαύσετε κάθε στιγμή σας εκεί.

Έχει ενδιαφέρον: Στο χωριό υπάρχει ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου.

Τι να δοκιμάσουμε: Στη Λήμνο δοκιμάζουμε το εξαιρετικό κρασί, το ντόπιο ούζο, τα παραδοσιακά τυριά, τα φλωμάρια, τον τραχανά και τα παξιμάδια.

 

Φωτογραφίες:limnosreport.gr, limnosgreece.gr, www.mylemnos.gr, http://ellinika-xwria.blogspot.com

ΠΗΓΗ:   limnosreport.gr, mariailiaki.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!