ΛΗΜΝΟΣ

Όλες οι πληροφορίες για την ενθρόνηση του Σεβασμιότατου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου… Oι τελευταίες προετοιμασίες.

post-img

Η επίσημη υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου  Ιερόθεου  θα γίνει το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 14 Νοεμβρίου στον Ρωμεικο Γυαλό στην Μύρινα .

Η έκτακτη πτήση της Aegean, αναμένεται στο αεροδρόμιο Ήφαιστος στις 09:00 το πρωί και  αφού πραγματοποιηθεί  εκεί υποδοχή με ανάλογες τιμές, ο Σεβασμιότατος  με πομπή θα κατευθυνθεί στην Μύρινα .

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα στην τελετή ενθρονίσεως η οποία και θα λάβει χώρα στις 11:00,  θα παραστεί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος και πλήθος Ιεραρχών.

Σήμερα το πρωί αφίχθη στην Λήμνο και ο Σεβασμιότατος  Δωδώνης κ. Χρυσόστομος , οποίος και θα υποδεχθεί τον νέο Μητροπολίτη μας.

Όσο αναφορά το επιμέρους πρόγραμμα της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά συμφωνά με πληροφορίες στο πρώτο 24ωρο του νέο Μητροπολίτη περιλαμβάνετε και η τέλεση τρισάγιου στον τάφο του Μακαριστού Ιερόθεου, ενώ βαρύτητα έχει δοθεί και στο γεύμα που θα παρατεθεί το μεσημέρι σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο της περιοχής της Μύρινας.

Στην Λήμνο βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Αλεξανδρόπουλος, (ο πρώτος Αρχιμανδριτης Αστυνομικός στην Λήμνο δείτε σχετικό άρθρο ΕΔΩ) προκειμένου να προετοιμάσει τόσο την υποδοχή όσο και την μετέπειτα παραμονή του Σεβασμιότατου στο νησί .

Η παρουσία του  Αρχιμανδρίτη δε έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση και όσοι συνομιλούν μαζί του μεταφέρουν την εικόνα ενός ευπροσήγορου, ευγενέστατου και αληθινά καλλιεργημένου ανθρώπου.

Έτσι  λοιπόν κάθε μέρα επιβεβαιώνονται όλο και περισσότερο οι πληροφορίες που θέλουν τον Σεβασμιότατο Ιερόθεο να έρχεται φερνοντας νέον «αέρα» στα εκκλησιαστικά πράγματα της Λήμνου και με μια ισχυρή και «φωτισμένη» ομάδα να «επανεκκινούν» στην κυριολεξία  την Επισκοπή Λήμνου με επίκεντρο το «Ποίμνιο».

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!