Thursday, 28 March, 2024

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βέροιας

Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιανουαρίου ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός της εορτής του πολιούχου της Βέροιας Οσίου Αντωνίου του νέου.
Προ της ενάρξεως του εσπερινού πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού η υποδοχή της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Παντανάσσης από τον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης, που συμπανηγυρίζει με τον όσιο Αντώνιο σύμφωνα με το έθος που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο πολυαρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και κήρυξε τον Θείο λόγο.


Επίσης παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άρτζις κ. Βίκτωρ, από την Εκκλησία της Ουκρανίας και ο οικείος Ποιμενάρχης Βεροίας κ. Παντελεήμονας.
Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άρτζις κ. Βίκτωρ ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Οδησσού και Ισμαήλ κ. Αγαθαγγέλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και δώρισε εκ μέρους του μία εικόνα της Παναγίας στον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμων.
Το πρωί της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, και στη συνεχεία θα ακολουθήσει ιερά λιτανεία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου