Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου στην Έδεσσα, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τους δήμους να καταθέσουν στην τράπεζα της Ελλάδος  τα ταμειακά τους διαθέσιμα

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε γύρω από το φλέγον ζήτημα ζητώντας να υπογράψει το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

« Την Τρίτη κάναμε μια προκαταρκτική συζήτηση ως προς την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και περιμέναμε να συνδικαλιστικά μας όργανα να μας δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές.  Φυσικά επειδή είναι ένα πολιτικό θέμα ο καθένας θα κάνει και μια πολιτική τοποθέτηση.  Στην δεδομένη στιγμή και βλέποντας μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που όπως ανέφερε ο κ. Σόντρας  από το 1951 έχει να έρθει  πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με δέσμευση χρημάτων από την τοπική αυτοδιοίκηση, καταλαβαίνεται ότι το θέμα είναι μείζονος σημασίας για την σωστή λειτουργιά της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, για το αυτοδιοικητικό γενικότερα  και την συνταγματικότητα μιας πράξης νομοθετικού περιεχομένου η οποία βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων χωρίς διευκρινήσεις. Ο κ. Μάρδας  στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ δεν διευκρίνισε ποια ποσά παρακρατούνται,  γιατί παρακρατούνται και πως. Καταλαβαίνεται ότι μέσα σ΄ αυτήν την πολιτική ασάφεια και  βάζοντας επίσης  έναν άλλο παράγονται, ο οποίος είναι η σωτηρία της πατρίδος δεν νομίζω ότι υπάρχει Δήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος,  συμπολίτης μας ο οποίος θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πράξη  όταν  έρχεται όμως συντεταγμένα με προϋποθέσεις  όταν  έρχεται κυρίως με διάλογο.  Από την  μια μέρα στην άλλη υπάρχουν αλλαγές,  σήμερα υπάρχει διαδήλωση των Δημάρχων στη Βουλή, έκλεισαν οι δήμοι από  της  12:00 μέχρι της 15: 00, υπάρχει επίσης από την ΠΟΕ ΟΤΑ διαδήλωση στην Αθηνά καταλαβαίνεται ότι το  θέμα είναι μείζον γιατί με την πράξη αυτή πάνε να περάσουν πολλά πράγματα. Μπορούσε αυτό να είχε γίνει με ένα διάλογο το οποί δεν έγινε και το επείγον αυτής της  κατάστασης μας έχει φέρει σε μια κοινωνική ρήξη την οποία αυτή την δεδομένη στιγμή της πατρίδος μας πρέπει να αποφύγουμε. Να γίνει μια συζήτηση και να πάρουμε μια απόφαση»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου