Friday, 29 March, 2024

Γιάννης Σηφάκης: Νέα στοιχεία για το πρόβλημα 1200 αγροτών με την ΟΠ ΑΘΗΝΑ

Νέα στοιχεία για το πρόβλημα 1200 αγροτών με την ΟΠ ΑΘΗΝΑ (που προέκυψαν από την προσπάθεια και την έρευνα που κάνει ο Γιάννης Σηφάκης

για νομοθετική λύση και επανέλεγχο των ετών που έγιναν οι καταλογισμοί) φέρνουν πιο κοντά τη λύση για τη σωτηρία των αγροτών
Αποδεικνύεται κάθε μέρα πόσο λαθεμένη και τυχοδιωκτική ήταν η προτροπή κάποιων, πριν τρεις μήνες, στους αγρότες να αποδεχτούν και να πληρώσουν
Επί χρόνια η διεκδίκηση λύσης στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ομηρία 1200 αγροτών είχε βασιστεί όχι στην ουσία του προβλήματος αλλά σε περιφερειακές αιτιάσεις (πλαστογραφίες κλπ).
Η ουσία είναι ότι για όλες τις δραστηριότητες που έκανε η αστική εταιρία (μετά την μετατροπή της ΟΠ σε αστική εταιρία) δικαιούτο να λάβει απαλλακτικό του ΦΠΑ που κακώς δεν έλαβε.
Και η δραστηριότητα των εξαγωγών νωπών οπωροπηκευτικών και η δραστηριότητα πώλησης οπωροκηπευτικών σε μεταποιητικές βιομηχανίες και η δραστηριότητα της απόσυρσης θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ.
Με βάση αυτά ο βουλευτής έχει ζητήσει εδώ και ένα μήνα από το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, από το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προτείνεται ο μη καταλογισμός αλληλεγγύως στα μέλη στις περιπτώσεις που ο καταλογισμός ΦΠΑ προέρχεται από δραστηριότητες για τις οποίες μπορούσε να εκδοθεί απαλλακτικό ΦΠΑ.
Με δεδομένη αυτή την πρόθεση να ζητηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο επανέλεγχος των χρήσεων στις οποίες έγιναν οι καταλογισμοί για να αποκαλυφθεί, πράγματι, ότι αυτές οι δραστηριότητες της «ΑΘΗΝΑ» μπορούσαν να τύχουν απαλλακτικών από τον ΦΠΑ.
Οι προσπάθειες έχουν ένταθεί μπροστά στο αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένονται εξελίξεις.
Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πόσο λαθεμένη ήταν η προτροπή κάποιων, πριν τρείς μήνες, προς τους αγρότες να αποδεχτούν και να πληρώσουν και να γίνει απλά προσπάθεια για μείωση προσαυξήσεων και άλλα απαράδεκτα και τυχοδιωκτικά.
Ο βουλευτής συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση λύσης και είναι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα δικαιωθεί τόσο ο ίδιος, όσο και οι παθόντες αγρότες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου