Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν 30 υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου στη Βόρεια Ελλάδα

Τριάντα υποθέσεις απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων ενηλίκων ηλικίας 25, 25, 26 και 31 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Νοέμβρη του 2015, για παρόμοια υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, για τη διερεύνηση της παράνομης δράσης τους, είχε προηγηθεί καταγγελία 40χρονου ιδιώτη στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τον Νοέμβριο του 2015, η οποία αφορούσε ψευδή ανάρτηση αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου στο διαδίκτυο. Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί οι ανωτέρω ημεδαποί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Ωστόσο, για τον περαιτέρω εντοπισμό και συσχέτιση όμοιων περιπτώσεων ανά την επικράτεια παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τεσσάρων ημεδαπών σε 30 περιστατικά εξαπάτησης.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχονται σε τουλάχιστον 23.000 ευρώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου