Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο 77χρονος Χρήστος Γεραντίδης από το Αρσένι Σκύδρας στον 16ο Δρόμο Θυσίας στη Νάουσα

Το πρωί της Κυριακής 22 Απριλίου 2018, εκατοντάδες δρομείς συμμετείχαν στις διαδρομές των 5.000 και των 10.000 μέτρων τιμώντας με την παρουσία τους νεομάρτυρες της Νάουσας

Ο γηραιότερος του κυριακάτικου δρόμου θυσίας ήταν ο 77χρονος Χρήστος Γεραντίδης από το Αρσένι της Σκύδρας, που βρέθηκε για δεύτερη χρονιά στη Νάουσα και έτρεξε στον δρόμο των 5.000 μέτρων. Αμέσως μετά τον τερματισμό του η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου και ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, με τον τελευταίο να τον προσκαλεί και στον Αριστοτέλειο δρόμο που έρχεται. “Πόσα χιλιόμετρα είναι”; ρώτησε ο κ. Χρήστος. “Έχουμε διαδρομή 32 χιλιομέτρων και μικρότερες” απάντησε ο δήμαρχος. Για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση από τον αθλητή: “Τόσες μεγάλες αποστάσεις δεν μου επιτρέπει η καρδιολόγος μου”!

Ο κ. Χρήστος Γεραντίδης, την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε στο 1ο Vergina Beer Run, μαζί με άλλους τρεις συναθλητές στην Κομοτηνή. «Ήρθα μόνο και μόνο γιατί είμαι από τα μέρη του Φιλίππου, για να πιω μία μπύρα Βεργίνα για μένα και μία για τον Φίλιππο»! δήλωσε ο αειθαλής αθλητής.

Ο κ. Γεραντίδης ξεκίνησε να τρέχει εδώ και 7 χρόνια και έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες, πιο πρόσφατα στα 22 χιλιόμετρα στην Άρνισσα, στη Βεργίνα, στο Αρσένι.

«Δόξα τω Θεώ, δίνει υγεία, αν περπατήσεις, αν τρέξεις και κόψεις το τσιγάρο» σημείωσε, επισημαίνοντας πως ενώ από μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο, είχε σταματήσει όμως σαν έφηβος για να το ξεκινήσει πια στα 70 του και παραμένει υγιέστατος.

Τόνισε δε πως αν ξαναγίνει ο αγώνας, θα έρθει και του χρόνου και κάθε χρόνο, παρακινώντας και άλλους δρομείς από τον τόπο του, ώστε να μεγαλώσει η συμμετοχή.

penapress – paratiritis

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου