Thursday, 25 April, 2024

Τάκης Φωστηρόπουλος: «Η Κρύα Βρύση επιβάλλεται να χωρίσει από τον τεράστιο δήμο, γιατί δεν λειτουργεί τίποτα» (βίντεο)

Η Κρύα Βρύση ανεξάρτητη αν γίνει δημοψηφίσματα για τον Καλλικράτη στους μεγάλους δήμους;

Τοπικά δημοψηφίσματα για τον Καλλικράτη, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους προκειμένου να εκφραστούν οι πολίτες, ζήτησε με συνέντευξη του o πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Σημειώνει δε, ότι θα πρέπει να συσταθεί ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ, η οποία θα εξετάσει ποια ήταν τα θετικά και ποια τα αρνητικά του Καλλικράτη και όχι να μιλάμε απλά για κατάργηση του θεσμού.

Η μεταρρύθμιση του «Ι. Καποδίστρια», από το 2010 που χαρακτηρίστηκε τολμηρή, με το σκεπτικό της δημιουργίας δήμων με οικονομική αυτάρκεια και δυνατότητα άντλησης ιδίων πόρων, όμως μόνο σε 212 από τους 1034 πρωτοβάθμιους ΟΤΑ πιστοποιήθηκε η διαχειριστική επάρκεια, αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο ΕΣΠΑ. Αυτοί είναι οι λόγοι που πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία, αλλά και την εικόνα της Αυτοδιοίκησης και των αιρετών της στη συνείδηση των πολιτών, όπως καταγράφεται και στις ετήσιες Εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπλέον, τεράστιο μειονέκτημα το κόψιμο πόρων από την Πολιτεία, όπως ΣΑΤΑ, κλπ, που  οι νέοι ΟΤΑ χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν ούτε καν στα βασικά, όχι να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο σχεδιασμένης, με ενιαίο τρόπο, και ολοκληρωμένης αλλαγής του διοικητικού συστήματος της χώρας.

Σε ότι έχει να κάνει με το δημοψήφισμα στους μεγάλους δήμους της χώρας, στο δήμο Πέλλας από την αρχή υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίας με τη συνένωση της Κρύας Βρύσης και κατά καιρούς στελέχη της Αυτοδιοίκησης που ήθελαν την ανεξαρτητοποίηση έκαναν κινήσεις ‘’αυτοτέλειας’’.fostiropoulostΟ Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών της Κρύας Βρύσης Τάκης Φωστηρόπουλος, μίλησε στον «Λόγο της Πέλλας» για τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Ομάδα Πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε το 2016 με ένα και μόνο σκοπό: «Τον δήμο και πάλι στην Κρύα Βρύση. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε, το επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις, είτε με το δημοψήφισμα που ανέφερε ο κ. Πατούλης είτε με άλλους τρόπους».

Όπως δήλωσε στον «Λόγο» τον Μάιο  του 2016 καταθέσαμε πλήρη φάκελο στην  τέως Υπ. Βιομηχανίας και Ανάπτυξης και Βουλευτού του νομού μας Θ. Τζάκρη και πήραμε την αμέριστη στήριξη της στην προσπάθεια μας.  Τον  επόμενο μήνα ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε το νομό μας δίνοντας μας την ευκαιρία να του δώσουμε τον φάκελο. Λίγες μέρες μετά μας δέχτηκε στο γραφείο του ο κατεξοχήν αρμόδιος για το « Νέο Καλλικράτη» ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφας και του παραδώσαμε το φάκελο  με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που αποδεικνύουν το δίκαιο αίτημα των πολιτών του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης για την επανίδρυση του…

Στην προσπάθεια να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρό το αίτημά μας συλλέξαμε 5.500 υπογραφές από τους συμπολίτες μας…». Όπως σημείωσε ο κ. Φωστηρόπουλος για το θέμα: «Έχει δρομολογηθεί, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο σαν τοπική κοινωνία» και διευκρίνισε ότι μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έλαβε τον πλήρη φάκελο, συμπεριλαμβανομένων των υπογραφών των πολιτών και ότι η Ομάδα Πρωτοβουλίας δεν έχει σχέση με κομματικά συμφέροντα όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν…Κλείνοντας τόνισε πως: «Η Κρύα Βρύση υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα, έφυγε τελευταία και η Εθνική Τράπεζα και δεν ξέρουμε που θα φτάσει ο μαρασμός. Εμείς διεκδικούμε ξανά τον δήμο σε συνεργασία βέβαια και με τον πρώην δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Κρύα Βρύση επιβάλλεται και πρέπει να χωρίσει από τον τεράστιο δήμο και έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει και ο υπόλοιπος δήμος, γιατί σήμερα η εγκατάλειψη είναι σε όλο της το μεγαλείο, σε όλο το δήμο δεν λειτουργεί τίποτα».Την Ομάδα Πρωτοβουλίας, εκτός του κ. Τάκη Φωστηρόπουλου, αποτελούν οι: Στάθης Μαυρίδης, Κυριάκος Τσάτσος, Σοφία Τσεσμετζίδου και Νίκος Φωστηρόπουλος

Για το Αστυνομικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης

«Με την ‘’έλευση’’ του Καλλικράτη, πριν από 7 χρόνια είχε παρθεί η απόφαση να κλείσουν τα Αστυνομικά Τμήματα, όπου δεν υπήρχε δήμος. Το γιατί δεν είναι δήμος η Κρύα Βρύση, υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο»! δήλωσε ο κ. Φωστηρόπουλος.

Για τον προαστιακό

«Καλή η προσπάθεια που ξεκίνησε από την κίνηση του κ. Βόλτση και άλλων πολιτών, και η συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία της κ. Τζάκρη, όμως όταν βρέθηκα εκεί τον Φεβρουάριο έκανα παρέμβαση γιατί στο σχέδιο – όποτε κι αν υλοποιηθεί- δεν περιλαμβάνεται η Κρύα Βρύση. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως θα το δουν για να μπει στο σχεδιασμό».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου