Friday, 26 April, 2024

Οι ήρωες των ημερών! Ο Στρατός στο πλευρό των κατοίκων σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο

O Στρατός Ξηράς από την πρώτη στιγμή των πλημμυρών στη Νέα Πέραμο και στη Μάνδρα Αττικής βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές

που έχουν γίνει λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των ανθρώπων και αποκατάστασης των υποδομών στη Δυτική Αττική που επλήγη από τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών συνέδραμε και ο ελληνικός στρατός. Με τους περισσότερους δρόμους έχουν καταστεί απροσπέλαστοι από το νερό και τα φερτά υλικά ο στρατός σπεύδει να συνδράμει με οχήματα βαρέως τύπου και χωματουργικά μηχανήματα, προσπαθώντας να φτάσει σε σημεία που είναι αδύνατον για τα σωστικά συνεργεία.Πιο συγκεκριμένα έχουν διατεθεί 6 Αξιωματικοί, 35 οπλίτες και 2 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι καθώς και 7 φορτωτές γαιών, 2 φορτωτές/ εκσκαφείς τάφρων, 1 ισοπεδωτής γαιών, 1 πυροσβεστικό όχημα, 1 ανυψωτικός γερανός και 2 ανατρεπόμενα οχήματα.

Παράλληλα, βρίσκονται σε ετοιμότητα δομές θερέτρων προσωπικού των Κλάδων των ΕΔ, στο ν. Αττικής, για την παροχή προσωρινού καταλύματος σε κατοίκους των πληγεισών περιοχών καθώς και στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας για την υποδοχή περιστατικών υγείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου