Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

3 νέοι Σιδηροδρομικοί σταθμοί: Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο και 6 στάσεις στο νέο τμήμα

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στρωσίματος των σιδηροδρομικών γραμμών στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο.

Πρόκειται ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην λειτουργία του τμήματος μήκους περίπου 71χλμ μετά από 12 σχεδόν χρόνια παύσης. Kάποια πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια έχουν ήδη γίνει ενώ απομένει το επόμενο διάστημα να εντατικοποιηθούν για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα τους.

Στη συνέχεια θα πρέπει ο ΟΣΕ να παραλάβει το έργο από την ΕΡΓΟΣΕκαι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αρχίσει τη δρομολόγηση τρένων που πλέον δεν θα φτάνουν μέχρι το Κιάτο αλλά μέχρι το Αίγιο που θα γίνει ο νέος τερματικός σταθμός του σιδηρόδρομου. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι (αν δεν υπάρξει κάποια επιπρόσθετη καθυστέρηση).

Στο νέο τμήμα θα λειτουργήσουν 3 νέοι Σιδηροδρομικοί σταθμοί: Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο και 6 στάσεις: Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Πλάτανος, Διακοπτό, Ελίκη. Η ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύσσεται θα είναι 200χλμ/ώρα στο τμήμα Κιάτο-Λυκοποριά και 150χλμ/ώρα στο τμήμα Λυκοποριά-Αίγιο.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι αν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενταχθούν στο υφιστάμενο πλέγμα προαστιακών δρομολογίων ή αν θα αποτελέσουν ένα νέο δρομολόγιο που θα ξεκινά από την Αθήνα και θα καταλήγει στο Αίγιο.

Άλλωστε η λειτουργία της νέας διπλής γραμμής θα είναι χωρίς ηλεκτροκίνηση καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και θα απαιτηθούν 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία, σύμφωνα με το ypodomes.com.

 

Σχόλιο Loutrakiblog

Στο Λουτράκι περιμένουμε ακόμα το Γ.Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ. Δέδε να υπογράψει τη σύμβαση με την ανάδοχη εταιρεία για το έργο του προαστιακού. Επανειλλημμένως έχουμε προσπαθήσει τηλεφωνικά να επικοινωνήσουμε μαζί του, αλλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog