Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πάσχα στο Λουτράκι 2019

- Advertisement -

Μπορεί η Κέρκυρα να φημίζεται για τις Φιλαρμονικές και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, κάτι αντίστοιχο όμως μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης και στο Λουτράκι.

Με μισό αιώνα και πλέον συνεχή παρουσία και μουσική γενικότερα δράση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου  συμβάλει καθοριστικά στο κατανυκτικό και εορταστικό κλίμα της περιόδου. Με την ανοιχτή για το κοινό γενική της πρόβα, την παρουσία της στη λιτάνευση του Επιταφίου αλλά και μια ξεχωριστή συναυλία υποδέχεται και φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα και προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες να περάσουν μαζί το Πάσχα στο Λουτράκι!

Σάββατο 20 Aπριλίου 2019

Calde Lacrime | Καυτά Δάκρυα

Το μεγαλείο του Θείου Δράματος ζωντανεύει το Σάββατο 20 Απριλίου 2019(Σάββατο του Λαζάρου) στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει σπουδαία έργα κλασικής μουσικής, αποσπάσματα από τα Requiem των Mozart και Verdi αλλά και μάρτσιες Funebre (Αmleto, Calde Lacrime κ.α.) που έχουν ταυτιστεί με την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. Μια καθηλωτική συναυλία σε κλίμα κατάνυξης και μυσταγωγίας εμπνευσμένη από το Θείο Πάθος.
Διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος
Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας (φιλική συμμετοχή)

Μεγάλη Τετάρτη

Πρόβα ανοιχτή για το κοινό

Τη Μεγάλη Τετάρτη η Φιλαρμονική πραγματοποιεί παρουσία κοινού την καθιερωμένη γενική της δοκιμή, υπό μορφή συναυλίας, για την περιφορά του Επιταφίου. Σε κλίμα κατάνυξης και στο πνεύμα των ημερών, οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόβα του μουσικού σώματος και να ακούσουν τα πένθιμα εμβατήρια της Μεγάλης Παρασκευής.
Μεγάλη Τετάρτη Ι 21.30 – Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου
Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

 

Μεγάλη Παρασκευή

Λιτανεία Επιταφίων

Τη Μεγάλη Παρασκευή η Φιλαρμονική με σύνθεση 100 και πλέον μουσικών συνοδεύει τον επιτάφιο της Μητρόπολης του Αγίου Ιωάννη με τα αριστουργήματα «Adagio του Tomasso Albinoni», τη «Marcia Funebre του Giuseppe Liberali, τον «Επιτάφιο του Πηλίκα» και τον «Πόνο της Μάνας του Δημήτρη Κάφυρη». Οι Επιτάφιοι από τις τρεις κεντρικές Εκκλησίες της πόλης συγκεντρώνονται στην πλατεία της 25ης Μαρτίου. Ακολούθως ο επιτάφιος του Αγίου Ιωάννη κατευθύνεται μέχρι την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και στη συνέχεια επιστρέφει στην Μητρόπολη

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog