Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του Γιάννη Ανδρέου στο Λουτράκι

- Advertisement -

 

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου διεξήχθη η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Κορινθίας με το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννη Ανδρέου, στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου.

Φίλοι και φίλες του, όλων των ηλικιών βρέθηκαν εκεί για να τον στηρίξουν. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η κ. Γιούλη Σεραφείμ, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής της τοπικής οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής στο Λουτράκι και γραμματέας του Δ.Σ του Συνδέσμου Λουτρακιωτών – Περαχωριτών ο ΙΒΥΚΟΣ, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης.

Ο Γιάννης Ανδρέου αποτελεί μια απτή απόδειξη της επιλογής του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά προσωπικά για μια εκτεταμένη ανανέωση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Πρέπει, όμως, να πούμε ότι δεν είναι και αυτό που λέμε «αλεξιπτωτιστής» στην πολιτική. Είναι νέος ηλικιακά και φρέσκος στο πεδίο αυτό αλλά έχει και την «ιστορία» του στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της Κορινθίας.

Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1978, γιος του Δημήτρη Ανδρέου και της Σταυρούλας Τσαρμπού, και παντρεύτηκε τη Λουτρακιώτισσα Κωνσταντίνα Νικολοπούλου του Παύλου και της Βαρβάρας, νομικό, με την οποία έχουν μια πανέμορφη κόρη, την Μαρία – Αναστασία.

Είναι κάτοχος μιας σειράς πανεπιστημιακών τίτλων, ως πτυχιούχος  Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός Τ.Ε., Πολιτικός Επιστήμων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στη Διοίκηση Υπηρεσιών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και στην Ανάλυση Δεδομένων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Από το 2004 εργάζεται στη Motor Oil Hellas και αυτό τον καθιστά μια από τις σπάνιες περιπτώσεις υποψηφίων που προέρχονται από τον χώρο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Σε άλλες εποχές θα λέγαμε ότι είναι «γνήσιο τέκνο και ήρωας της εργατικής τάξης (working class hero)». Αυτή η επαγγελματική ταυτότητα που κατέχει του δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπεί επάξια αυτόν τον χώρο στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στους Τομείς Επιχειρηματικότητας και Πρωτογενούς Παραγωγής του Κινήματος Αλλαγής.

Τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατελώντας Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κορίνθου (2011-2014), και στον χώρο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του 2014.

Η δράση του, ωστόσο, εκτείνεται και στο πεδίο της λεγόμενης Κοινωνίας των Πολιτών, αφού συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικούς συλλόγους (Σύνδεσμος Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο ΙΒΥΚΟΣ», Δίκτυο Οικουμενικού Ελληνισμού) και αρθρογραφεί συχνά για θέματα τοπικού και γενικού πολιτικού –και όχι μόνο- ενδιαφέροντος.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες έχει γνωριστεί με πολλούς από τους κατοίκους ολόκληρης της Κορινθίας, όχι μόνον της Κορίνθου και του Λουτρακίου. Το τελευταίο διάστημα, μετά την προκήρυξη των εκλογών της 7ης Ιουλίου, έχει εντείνει τις επισκέψεις του στα χωριά αλλά και στις γειτονιές των αστικών οικισμών του νομού συνεχίζοντας αυτό που έκανε και πριν. Συναντά, δηλαδή, τους φίλους του με τους οποίους έχει βρεθεί στο παρελθόν σε κοινούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και γνωρίζει νέους, με τους οποίους μιλά σε προσωπικό επίπεδο, επιλέγοντας να αποφύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Οι άνθρωποι που τον στηρίζουν είναι κυρίως νέοι, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι, και πηγαίνοντας μαζί τους από πόρτα σε πόρτα συζητά με άλλους νέους ανθρώπους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία, γυναίκες και άνδρες του καθημερινού μόχθου. Όχι μόνο στα σπίτια αλλά και στο αγρόκτημα, στη μικρομεσαία επιχείρηση, στις δημόσιες υπηρεσίες και αλλού ανταλλάσσει απόψεις και ιδέες με τους συμπολίτες του και καταγράφει τον όγκο των προβλημάτων που δημιούργησε η κακή διαχείριση της κρίσης από την Πολιτεία και τους φορείς της.

Μέσα από αυτές τις συζητήσεις διαπιστώνει ότι όλοι οι κάτοικοι της Κορινθίας και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες έχουν πάρα πολλή όρεξη να προσφέρουν στον τόπο τους, αλλά πολλοί απ’ αυτούς νιώθουν παραγκωνισμένοι από τις προτεραιότητες που έφεραν οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να λειτουργήσει αναπτυξιακά στο περιβάλλον της Νέας Εποχής. Η αγροτική επιχείρηση πρέπει να πάψει να αποτελεί τον «φτωχό συγγενή» της ελληνικής οικονομίας που συντηρείται με επιχορηγήσεις και δυσβάστακτες δανειακές συμβάσεις. Οι νέοι επιστήμονες πρέπει να έχουν κίνητρα να παραμείνουν στον τόπο τους, να συνεισφέρουν στην παραγωγή, να δώσουν πνοή και να εισαγάγουν καινοτόμες ιδέες. Οι συνταξιούχοι πρέπει να πάψουν να ζουν με τα «βοηθήματα» και τις προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά να νιώσουν ασφάλεια και να ζήσουν με ορίζοντα ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος που θα στηρίζεται στην παραγωγή πλούτου και όχι στις φορομπηχτικές πολιτικές.

Όσοι συνομιλούν με τον Γιάννη Ανδρέου λένε πως είναι από τις περιπτώσεις υποψηφίου που δεν έχει ως μοναδικό στόχο την αναζήτηση ψηφοφόρων και την αύξηση της “εκλογικής του πελατείας”. Αυτό που κυρίως τον ενδιαφέρει είναι να γνωρίσει καλύτερα τα προβλήματα των πολιτών, τις ανάγκες τους και να συζητήσει βιώσιμες λύσεις. Τους μιλά με ειλικρίνεια και τους διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται δίπλα τους και θα βρίσκεται δίπλα τους όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως το έκανε και στο παρελθόν. Είναι βέβαιος ότι από όλες αυτές τις συναντήσεις δυναμώνει η εμπιστοσύνη του Κορινθιακού λαού στα ψηφοδέλτια και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, γιατί όλοι θυμούνται ότι η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή η πολιτική δύναμη που, στην ιστορία της χώρας μας, άλλαξε τη ζωή των πολιτών και την οδήγησε στην ευημερία.

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να το ψηφίσετε το παιδί !φαινετε σοβαρός άνθρωπος και όλοι του ΠΑΣΟΚ και όσοι ψήφισαν τον Αλέξη και αναποφάσιστοι !του ΣΥΡΙΖΑ δεν καναν και τίποτα για το Λουτρακι να τα βλεπουμε και αυτά !φωφη και ξερό ψωμί παμε για διψήφιο ποσοστό χαλαρά 👍😎😮🌈

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog