Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Πετρίτσης : Mεγάλη συστηματική ανασκαφή στο Χιλιομόδι Κορινθίας

- Advertisement -

Το μεγαλείο της Αρχαίας Τενέας, ανακαλύπτεται σιγά σιγά από την συστηματική ανασκαφική έρευνα, που διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά στην περιοχή , από την πρώην γενική διευθύντρια του υπουργείου πολιτισμού Dr Elena Korka και την ομάδα της . Η ανασκαφή γίνεται με με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου .
Η προβολή , η ανάδειξη και η αξιοποίηση της Τενέας είναι όραμα όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της περιοχής , αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου , καθόσον η σπουδαιότητα της συγκεκριμένης ανασκαφής διαχέεται στην παγκόσμια κοινότητα .
Το σημαντικό άλλωστε συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Κόρινθο με θέμα : « TROY , TENEA , ROME » που διοργανώνει το Τενέα project, σε συνεργασία με τον σύλλογο των “φίλων των αρχαίων τενέα” έχει αφορμή τις πολύ σημαντικές ανακαλύψεις στην περιοχή σε συνδυασμό με τον εορτασμό της χρονιάς της Τροίας.
Κύριος συντονιστής και ψυχή του συνεδρίου θα είναι η Dr Elena Korka Διευθύντρια του έργου ανασκαφών της αρχαίας τενέας και Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού.
Ακόμα ένα « μικρό » έργο από την απελθούσα περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Κορινθίας !!!

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog