Εύκολα νηστισίμα κρουασανάκια

Για τα παιδιά που κρύβουμε μέσα μας Κρουασανάκια έτσι απλά. Νηστίσιμα, αφράτα, πανεύκολα, πεντανόστιμα….

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.

• 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

• 2 φακελάκι ξερή μαγιά

• 1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη ελαφρώς ζεσταμένη

• 1/2 κούπα σπορέλαιο

• 1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι

• 2 και 1/2 κούπες χλιαρό νερό

• 2/3 κούπα ζάχαρη

• Σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες για τη γέμιση

• Μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Βάζουμε το βαζάκι με τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει.

• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά.

• Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζεσταμένη φυτική μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.


• Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ή κι άλλο αλεύρι.

• Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

• Παίρνουμε ένα κομμάτι σε μέγεθος 1 και 1/2 μπουνιά και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και ενός μαχαιριού δημιουργούμε ένα ζυμαρένιο κύκλο.

• Το χωρίζουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια και βάζουμε στην άκρη του καθενός από 1/3 κ.γλ. μαρμελάδα ή σοκολάτα και διπλώνουμε. Το τοποθετούμε στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε η άκρη του ζυμαριού να είναι πάντα από κάτω ώστε να μην ξεκολλήσει στο ψήσιμο.

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα