Κοτόπιτα Πετιβιέ

Κοτόπιτα Πετιβιέ

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο ζύμη σφολιάτας

400 γρ. Κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε ζαράκια

200 γρ. Τυρί  Gouda, τριμμένο

400 ml. Κρέμα γάλακτος  πλήρης

60 γρ. Αλεύρι, γ.ο.χ.

60 γρ. Βούτυρο 

2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 Κρόκοι αυγών, + 1 κρόκος για το άλειμμα

100 γρ. Καλαμπόκι, βρασμένο

300 γρ. Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 κ.γ Μουστάρδα απαλή

1 κ.σ. Θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

2Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε στο μπολ με το κοτόπουλο.

3Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι και να χάσει όλη την υγρασία του.

4Σιγά σιγά προσθέτουμε μια δόση από την κρέμα γάλακτος και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς.

5Αφού επαναλάβουμε πολλές φορές το παραπάνω βήμα και έχει δημιουργηθεί μια μπεσαμέλ προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τη μουστάρδα, το τυρί Gouda, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει αδειάζουμε τη μπεσαμέλ στο μπολ με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και τέλος προσθέτουμε και τους 2 κρόκους αυγών, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

6Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μία σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

7Έπειτα απλώνουμε τη γέμιση στη μέση του φύλλου σε κυκλικό σχήμα περίπου 25 εκατοστών αφήνοντας στις άκρες κενό 5 - 6 εκατοστών. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο αφού το έχουμε ανοίξει και αυτό με τον πλάστη. Κόβουμε περιμετρικά και γυρνάμε τις άκρες ώστε να κλείσουμε καλά την πίτα.

8Αλείφουμε με ένα κρόκο αραιωμένο σε λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κάνουμε μία μικρή τρύπα στη μέση της πίτας. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να σφίξει.

9Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

10Βγάζουμε την πίτα από το ψυγείο και την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 - 30 λεπτά.

11Μόλις ψηθεί η πίτα την αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

12Την κόβουμε και σερβίρουμε ζεστή.

 

Πηγή: giorgostsouli.com

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα