Χριστίνα Μαραγκόζη: Εχουν γραφτεί για μένα φρικτά πράγματα

Χριστίνα Μαραγκόζη: Εχουν γραφτεί για μένα φρικτά πράγματα

Διαθέτει μία από τις καλύτερες γυναικείες λαϊκές φωνές, κι αυτό είναι αυταπόδεικτο. Οποιος όμως έχει την ευκαιρία να τη γνωρίσει από κοντά διαπιστώνει ότι η Χριστίνα Μαραγκόζη έχει και έντονη προσωπικότητα που σε κερδίζει εξαρχής, παρότι δεν την αφήνει να φανεί δημόσια.

Η τραγουδίστρια μιλά στην «Espresso» και αναφέρεται στο χθες και το σήμερα της ζωής της, που χαρακτηρίζεται από «πολύ δύσκολες καταστάσεις» τις οποίες έχει ζήσει...

Πού γεννηθήκατε;

Στο Αγίασμα της Καβάλας. Εξι μηνών με πήραν οι γονείς μου και φύγαμε μετανάστες στη Γερμανία. Μεγάλωσα στη Στουτγάρδη και έμεινα εκεί μέχρι τα 11 μου, οπότε γυρίσαμε στην Καβάλα.

Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια εκεί;

Για μένα ήταν πάρα πολύ ωραία. Φαντάζομαι ότι για τους γονείς μου ήταν δύσκολα. Στα παιδικά μου μάτια φαίνονταν όλα πολύ όμορφα. Και στο θέμα της Παιδείας είναι πολύ μπροστά εκεί. Παρακολουθούσα γερμανικό σχολείο και σε ελληνικό πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα. Οταν γύρισα, ήξερα γερμανικά καλύτερα από ελληνικά, αλλά τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια, τα έχω ξεχάσει.

[Από αριστερά: Μωρό στην αγκαλιά της μητέρας της, Κυριακής. Μαθήτρια δημοτικού σε σχολική παράσταση. Πιτσιρίκα με την αδελφή της Φανή]

Με την επιστροφή σας, ήταν δύσκολη η προσαρμογή;

Ναι! Ηταν δύσκολη γιατί όλα ήταν διαφορετικά. Με τον καιρό όμως προσαρμόστηκα. Γυρίσαμε στην Καβάλα και ύστερα από τρία χρόνια ήρθαμε στην Αθήνα, όπου τελείωσα το σχολείο.

Με το τραγούδι πότε ασχοληθήκατε;

Από μικρή το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να τραγουδάω και να γίνω ηθοποιός! Αυτά τα δύο μού άρεσαν πολύ, και η ζωγραφική. Γενικώς, είχα καλλιτεχνική κλίση ως άνθρωπος. Θυμάμαι, όταν ήμουν στην Καβάλα ακόμα, σχεδόν 16 χρονών, ηχογραφήσαμε με μία φίλη μου που έπαιζε κιθάρα μια κασέτα με τραγούδια και την πήρα, μπήκα σε αεροπλάνο κρυφά από τον πατέρα μου και την έφερα σε μία δισκογραφική εταιρία στην Αθήνα. Πάντα ήξερα ότι έχω καλή φωνή. Οταν ήρθαμε στην Αθήνα, τα καλοκαίρια τραγουδούσα σε γιορτές κρασιού και σε αναψυκτήρια. Ερασιτεχνικά, για το χαρτζιλίκι μου πιο πολύ. Ετσι ξεκίνησα.

Η πρώτη δουλειά;

Ηταν στο La cite με Μητροπάνο, Πουλόπουλο, Χριστιάννα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ψαριανό. Η Ελένη Δήμου κι εγώ στα ξεκινήματά μας. Ηταν ένα σχήμα-μαμούθ! Μετά πήγα σε συναυλίες με τον Χαλκιά. Για ένα καλοκαίρι. Μετά με τη Χαρούλα Αλέξιου στον Ζυγό. Αμέσως μετά έκανα συναυλίες με τον Μητσιά και τη Σωτηρία Μπέλλου και την επόμενη σεζόν με Βιτάλη και Αθηναϊκή Κομπανία. Εκεί γνώρισα τον Αντώνη Βαρδή. Ηταν το 1985... Αυτά συνέβησαν από το ’81 μέχρι το ’85.

Ο έρωτας με τον Αντώνη Βαρδή ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά;

Οχι! Ημασταν φίλοι με τον Αντώνη. Ξεκινήσαμε έτσι και με κέρδισε με την προσωπικότητά του και το πολύ ιδιαίτερο χιούμορ του. Υπήρξαν αμοιβαία έλξη και πολύ καλή χημεία. Ετσι ξεκίνησε η σχέση μας, η οποία ήταν πάρα πολύ σημαντική για μένα. Σημαντική όχι μόνο στο σκέλος της δουλειάς, αλλά και στο προσωπικό.

[Σε μουσικό σχήμα με τον Αντώνη Βαρδή και τη Γιώτα Λύδια]

Και για εκείνον, από ό,τι έχει γίνει γνωστό...

Δεν ξέρω... Δεν ξέρω.

Εχετε κάνει λάθη;

Πάρα πολλά. Συνεργασίες, επιλογή τραγουδιών... Κυρίως έχω μετανιώσει για πράγματα που δεν έχω κάνει. Και στη δουλειά μου και στη ζωή μου. Επρεπε να χειριστώ αλλιώς κάποια πράγματα, αλλά ήμουν λίγο άβγαλτη. Ξέρεις, όταν έρχεται η επιτυχία, δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστείς. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, με την έννοια ότι ξαφνικά αλλάζει η ζωή σου και πρέπει να διαχειριστείς με συγκεκριμένο τρόπο τα πράγματα.

Θεωρείτε ότι εκτεθήκατε περισσότερο από όσο έπρεπε;

Νομίζω πως ναι.

Συνέβαλε σ’ αυτό και η προσωπική σας ζωή;

Οχι, ποτέ δεν τη διέθεσα ούτε τη διαφήμισα. Αλλά ο χωρισμός μου από τον Αντώνη Βαρδή πήρε μία δημοσιότητα για την οποία δεν ήμουν υπεύθυνη εγώ. Με πήρε κι εμένα η μπάλα. Αυτό... Κατά τα άλλα, δεν ήθελα ποτέ να ασχοληθεί κανείς με την προσωπική μου ζωή, ούτε θέλω. Οι άνθρωποι που με αγαπούν και ακούν τα τραγούδια μου πιστεύω ότι δεν τους αφορά.

Νιώσατε κάποια στιγμή να μπουχτίζετε; Να θέλετε να τα παρατήσετε;

Οχι, γιατί δεν δούλεψα πολύ σε νυχτερινά μαγαζιά. Επειδή τότε αποφάσιζε ο Αντώνης, ο οποίος δεν ήθελε να δουλεύει πολύ και δουλεύαμε μαζί. Οπότε δεν «καταναλώθηκα». Εμένα αυτό που με κούρασε και εξακολουθεί να με κουράζει σε αυτή τη δουλειά δεν είναι η ίδια η δουλειά. Είναι τα γύρω γύρω της δουλειάς. Αγαπάω πάρα πολύ το τραγούδι, θεωρώ ότι είμαι γεννημένη γι’ αυτό. Αλλά το περιβάλλον του τραγουδιού γενικότερα είναι δύσκολο.

Υπήρξαν άνθρωποι που σας «τη φύλαγαν» και μετά τον χωρισμό από τον Αντώνη Βαρδή προσπάθησαν να σας βλάψουν;

Εχω ζήσει κάποιες καταστάσεις πολύ έντονες. Οταν ήμουν με τον Αντώνη, υπήρχαν άνθρωποι γύρω μας, που ήταν σε καθημερινή βάση μαζί μας και, όταν χώρισα, εξαφανίστηκαν για κάποιον λόγο. Εμειναν κάποιοι, αυτοί που άξιζαν να μείνουν, κι αυτό το χάρηκα. Διότι πάντα είχα την εντύπωση ότι όλοι αυτοί δεν ήταν γιατί μας αγαπούσαν πραγματικά και επιβεβαιώθηκα. Αρα «καθάρισε η ήρα από το στάρι», που λέμε.

Οι σχέσεις σας με την οικογένεια του Αντώνη Βαρδή έχουν αποκατασταθεί;

Εγώ δεν είχα πρόβλημα μαζί τους ποτέ. Αρα τι να αποκατασταθεί; Ολα είναι OK!

Εχει γράψει για εσάς ο Τύπος πράγματα που σας ενόχλησαν;

Πάρα πολύ και πολλές φορές. Οταν χώρισα από τον Αντώνη, ο Τύπος ήταν πολύ σκληρός μαζί μου. Εχουν γραφτεί φρικτά πράγματα. Αναληθή. Ψέματα και χοντροκοπιές.

Πόσους γάμους έχετε κάνει;

Δύο.

Και πόσα παιδιά;

Μία κορούλα. Την Εβίτα, που είναι 15 ετών.

Θα θέλατε η κόρη σας να γίνει τραγουδίστρια;

Θα ήθελα η κόρη μου να γίνει ευτυχισμένη.

Πόσες φορές έχετε ερωτευτεί στη ζωή σας;

Δύο.

Αν είχατε τη δυνατότητα να γυρίσετε πίσω στον χρόνο, τι θα συμβουλεύατε τη μικρή Χριστίνα;

Να είναι πιο υποψιασμένη και όχι τόσο παρορμητική όσο υπήρξα. Αυτή η παρόρμηση μου έχει στοιχίσει πάρα πολύ. Ημουν πολύ αθώα. Πολύ αθώα και πολύ ντροπαλή όταν ξεκίνησα, παρότι πολλοί πίστευαν άλλο πράγμα. Με θεωρούσαν απρόσιτη, αλλά ήμουν ντροπαλή κι έβγαινε αλλιώς. Δεν ήμουν ποτέ σνομπ, ήμουν απλός άνθρωπος πάντα. Αλλά ήμουν κλεισμένη στο καβούκι μου κι ίσως αυτή να ήταν και η άμυνά μου.

Με τον Θεό τι σχέση έχετε;

Πιστεύω πάρα πολύ. Εχω έναν δικό μου τρόπο βέβαια. Μπορεί να μην πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία, αλλά έχω καλή σχέση με τον Θεό και πάντα θεωρώ ότι με προστατεύει και είναι δίπλα μου στα δύσκολα. Γιατί έχω περάσει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις... Μια ζωή γεμάτη ανατροπές.

Η πιο δύσκολη κατάσταση που περάσατε ποια είναι;

Την πιο δύσκολη φάση της ζωής μου την περνάω τώρα. Γιατί ύστερα από 22 χρόνια χώρισα από τον σύζυγό μου Θάνο (σ.σ.: Αϊβαλιώτης) και είναι δύσκολο. Και για το παιδί. Αλλά από την άλλη τώρα περνάω και την πιο δημιουργική και αισιόδοξη φάση. Γιατί πιστεύω πως κάθε τέλος είναι και μία νέα αρχή. Ολα γίνονται για κάποιον λόγο...

Επαγγελματικά τι κάνετε τώρα;

Με την Ελντα Πανοπούλου και τη Σοφία Βόσσου κάνουμε κάθε Σάββατο μια παράσταση στο Rythmos Stage.

Θα προχωράμε μαζί, τραγούδι που ερμήνευσαν Βαρδής και Μαραγκόζη, στην εκπομπή 3 στον αέρα:

Σχετικό θέμα:

 Γνωστή τραγουδίστρια: Χώρισα ύστερα από 22 χρόνια

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα