Αιματηρές συμπλοκές στην Άμφισσα

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας και στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, οκτώ υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 22 έως 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χθες το μεσημέρι, σε οικία στην Άμφισσα Φωκίδας, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο ομοεθνείς τους, ηλικίας 27 και 32 ετών και έναν 23χρονο υπήκοο Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι τρεις παθόντες αλλοδαποί μετέβησαν σε οικία στην περιοχή της Άμφισσας, όπου τους ανέμεναν οι οκτώ δράστες προκειμένου, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, να διευθετήσουν προσωπικές τους διαφορές.

Κατά την είσοδό τους στην οικία, οι παθόντες δέχτηκαν αιφνιδιαστικά επίθεση από τους οκτώ δράστες, εκ των οποίων ο ένας 24χρονος τους τραυμάτισε με μαχαίρι και κάποιοι από τους άλλους με ξύλινα καδρόνια και σιδερένιους πασσάλους.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, όπου στους δύο υπηκόους Πακιστάν παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, ενώ ο 23χρονος Αφγανός νοσηλεύεται ακόμη.

Άμεσα στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μετά από ευρείες αναζητήσεις, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας και στην Ιτέα Φωκίδας οι οκτώ δράστες και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο 24χρονος συλληφθείς, καθώς και τέσσερα καδρόνια και ένας σιδερένιος πάσσαλος με τα οποία οι δράστες τραυμάτισαν τους παθόντες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, συμπλοκή και παράβαση Νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ο 24χρονος δράστης κατηγορείται επιπλέον και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Επίσης στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι επτά από τους συλληφθέντες, καθώς και ο 23χρονος Αφγανός που νοσηλεύεται φρουρούμενος, είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα