Έλληνες στρατιωτικοί: Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισης

Έλληνες στρατιωτικοί: Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισης

Το δικαστήριο της Ανδριανούπολης απέρριψε ξανά  το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δυο ελλήνων στρατιωτικών. Οι δυο έλληνες στρατιωτικοί έχουν μετατεθεί στην Άγκυρα προκειμένου να έχουν εκεί διεύθυνση μόνιμης κατοικίας.

Πλέον έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν νεο αιτημα σε έναν μήνα 

Στις 14:00 οι δύο Έλληνες αξιωματικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης οδηγήθηκαν  στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης ένα νεο αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να εξεταστεί σε λίγη ώρα από το δικαστήριο.

Το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη εξετάζεται νωρίτερα λόγω των τουρκικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή. 

Τα τρία προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με την αιτιολογία ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η τουρκική δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Αγκυρα και έτσι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία. Έτσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα των τουρκικών αρχών οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης γιατί θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα