Αγωνία για την αγνοούμενη μητέρα και τα τρία της παιδιά στον Έβρο. Συγκλονίζει ο πατέρας

Αγωνία για την αγνοούμενη μητέρα και τα τρία της παιδιά στον Έβρο. Συγκλονίζει ο πατέρας

Αγωνία για τη μητέρα και τα τρία παιδιά που εξαφανίστηκαν στον Έβρο και παρά τις επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Τα τρία μέλη της τετραμελούς οικογένειας από την Τουρκία επέβαιναν σε σκάφος που ανετράπη και η γυναίκα με τα δύο αγόρια 7χρόνων, 5 και το ενός έτους μωρό της χάθηκαν, ενώ ο 36χρονος πατέρας, δάσκαλος στο επάγγελμα διασώθηκε τελευταία στιγμή.

Περιγράφοντας την τραγωδία που βίωσε, δήλωσε σε τουρκικά Μέσα ότι:

 «Ήμασταν συνολικά 11 άνθρωποι. Νομίζω ότι χτυπήσαμε σε βράχο, στη μέση του ποταμού. Το μωρό μας το κρατούσε η γυναίκα μου κι εγώ προσπαθούσα να κρατήσω τα άλλα δύο παιδιά μας. Ο Αχμέτ Εσάτ που είναι 7 ετών φορούσε σωσίβιο. Την γυναίκα μου την παρέσυρε το ρεύμα. Την είδα από μακριά που κρατήθηκε από ένα κλαδί. Της φώναξα: Χατιτζέ δεν σε εγκαταλείπω, θα σε σώσω», είπε συντετριμμένος. 

Μάλιστα μέσω βίντεο που έφτιαξε ο ίδιος και ανέβασε στο Twitter ζητά βοήθεια από όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε για την τύχη της οικογένειάς του. 

«Το όνομά μου είναι Μουράτ Ακτζαμπάι. Τη νύχτα της 18ης Ιουλίου, στη 1:00 το πρωί, η βάρκα μας ανετράπη στον ποταμό Έβρο. Δεν έχω νέα από τη γυναίκα μου Χατιτζέ και των τριών γιων μας τις τελευταίες 17 ώρες. Ωστόσο, οι αρχές φαίνεται πως δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί αρκετά. Κάνω έκκληση σε όλους να με ακούσετε και να βοηθήσετε την οικογένειά μου», λέει στο βίντεο ο τραγικός πατέρας.

Το περιστατικό συνέβη στο Θούριο, το πρωί της Πέμπτης και όσοι από τους έντεκα επιβαίνοντες διασώθηκαν δήλωσαν ότι μεταξύ τους βρίσκονταν και οι αγνοούμενοι: η μητέρα και τα τρία παιδιά της.

Οι έρευνες ξεκίνησαν αμέσως, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ σήμα για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει λάβει και η Interpol, αφού ένας από τους επιβαίνοντες είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο στην Αυστρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η βάρκα ανετράπη όταν ένα από τα παιδιά έπεσε από τη βάρκα, ο πατέρας τρομοκρατήθηκε και πήδηξε στο νερό για να το σώσει, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει η βάρκα.

με πληροφορίες από το antennanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα