Στο έλεος του χιονιά η Ελλάδα. Που χρειάζονται αλυσίδες

Στο έλεος του χιονιά η Ελλάδα. Που χρειάζονται αλυσίδες

Ο χιονιάς έκανε την επίσκεψή του σε πολλά σημεία στην Ελλάδα και η κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές αντιμετωπίζει προβλήματα με τους οδηγούς να χρειάζονται οπωσδήποτε αλυσίδες.

Το χιόνι στρώθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας με τα Καλάβρυτα να αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ας ρίξουμε μια ματιά στις χιονισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Γιάννενα, Τρίκαλα: Απαιτείται προσοχή

Στους νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων η χιονόπτωση είναι από τα ξημερώματα σφοδρή. Το λευκό στρώμα έπεσε και

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.

Λαμία: πού χρειάζονται αλυσίδες

Ο νομός Φθιώτιδας έχει ντυθεί στα λευκά από το πρωί της Πέμπτης με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα και τη χρήση αλυσίδων να είναι απαραίτητη για τους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου από τον Τυμφρηστό και μέχρι τη σήραγγα.

Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Ευρυτανίας, όπως και στα ορεινά της γειτονικής Φωκίδας, με τα ειδικά μηχανήματα να καθαρίζουν διαρκώς το οδόστρωμα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανήρτησε μάλιστα μία φωτογραφία για να δηλώσει την ετοιμότητά της σε ότι συμβεί.

Καλάβρυτα: Εγκλωβίστηκε λεωφορείο

Ο νομός Αχαΐας και κυρίως οι ορεινές επαρχίες του είναι από το πρωί καλυμμένες από χιόνι.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες όμως αυτό δεν ήταν δεδομένο από το πρωί.

Η ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων και οι εκδηλώσεις που είχαν οργανωθεί διεξήχθησαν με δυσκολίες.

Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr ακινητοποιήθηκε λεωφορείο στην Κερνίτσα που μετέφερε ο στρατιωτικό άγημα που θα έπαιρνε μέρος στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος. Όλα έγιναν επειδή το όχημα δε διέθετε αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς έπρεπε.

Εκτός από το άγημα, προβλήματα αντιμετώπισε και ένας επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης χρειάστηκε τη βοήθεια περιπολικού για να απεγκλωβιστεί από το χιόνι.

Η Αστυνομία και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αχαΐας προειδοποιούν πως στα ορεινά του νομού η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Αρκαδία: στα λευκά και ο Πάρνωνας

Το έστρωσε και στον Πάρνωνα με τις εικόνες να είναι μαγευτικές αλλά και οι αλυσίδες απαραίτητες σε υψηλό υψόμετρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα