Στα λευκά και η Ζάκυνθος

Στα λευκά και η Ζάκυνθος

Στα λευκά ντύθηκαν από νωρίς τη νύχτα τα περισσότερα ορεινά χωριά της Ζακύνθου ενώ έχει διακοπεί η συγκοινωνία σε πέντε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Πρόκειται για τους δρόμους Μαχαιράδο - Κοιλιωμένου, Λιθακιάς - Αγαλάς - Κοιλιωμένου, Αγίας Μερίνας - Γύρι και Κατασταρίου – Βολιμών.

Ήδη στους δρόμους αυτούς εργάζονται συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου προκειμένου να αποκαταστήσουν την διέλευση των οχημάτων.

Οι θερμοκρασίες στη Ζάκυνθο είναι πολύ χαμηλές αλλά αναμένεται βελτίωση τις μεσημβρινές ώρες. Ωστόσο η κακοκαιρία αναμένεται να επανέλθει από αύριο το απόγευμα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της χιονόπτωσης που υπάρχει απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων σε όλο το ορεινό εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο.

Συνιστάται να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και αυτές να γίνονται μόνο με οχήματα τύπου τζιπ ή με την υποχρεωτική χρήση αλυσίδων.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου επιχειρούν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

 Στην Κέρκυρα

Τα λευκά «φόρεσε» από το βράδυ της Πέμπτης το βουνό Παντοκράτορας, καθώς σημειώνονται χιονοπτώσεις στην ορεινή Πετάλεια, αλλά και σε άλλα σημεία, κυρίως της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού.

Με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν, χιονόπτωση σημειώθηκε στην Κληματιά σε υψόμετρο μόνο 220 μέτρων από τη θάλασσα, στον Άγιο Αθανάσιο στη βορειοδυτική Κέρκυρα, στον Άγιο Μαρτίνο στη βόρεια Κέρκυρα, στους Καρουσάδες στη βορειοδυτική Κέρκυρα, αλλά και στην Κάτω Γαρούνα, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της νήσου, σε υψόμετρο 200 μέτρα. Χιονισμένος είναι και ο Βίστωνας, ένα μικρό γραφικό χωριό κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 360 μέτρων από τη θάλασσα.

Στο μεταξύ σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το πρωί της Παρασκευής την πόλη της Κέρκυρας, με το χαλάζι, σε μέγεθος ρεβιθιού, να έχει σκεπάσει στις στέγες των σπιτιών, τα πεζοδρόμια αλλά και τους δρόμους.

  Στην Κεφαλονιά

Πυκνό χιόνι άρχισε να πέφτει από αργά το βράδυ της Πέμπτης σε ορεινές περιοχές της Κεφαλονιάς.

Στις διαδρομές Αργοστόλι - Σάμη, Αργοστόλι - Πόρος, Σάμη - Τζανάτα, Ομαλά προς Φαγιά και Κουλούμι βρίσκονται μηχανήματα για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο καθώς έχει χιονίσει στις παραπάνω περιοχές, ενώ  μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, από την Τετάρτη έπεσε πυκνό χιόνι, στο όρος Αίνος, που είναι το πιο ψηλό της Κεφαλονιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα