Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη - 4 τραυματίες

Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη -  4 τραυματίες

 Τραυματίες άφησε πίσω του το ξαφνικό μπουρίνι που συνοδεύονταν απο κεραυνούς και έπληξε το κέντρο της Αθήνας.

Ενας από τους κεραυνούς έπεσε περίπου στις 4.30 το απόγευμα στα εκδοτήρια εισιτηρίων πολύ κοντά στο Ερεχθείο στην Ακρόπολη, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων. 

Πρόκειται για δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες, που χτυπήθηκαν από τον κεραυνό, και δύο τουρίστες που φέρουν ελαφρά τραύματα από σπασμενα τζάμια.

Και οι 4 μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στον Ευαγγελισμό. Οι τουρίστες, μετά τις πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν από το νοσοκομείο. Οι δυο δυναίκες αρχαιοφύλακες, μια 24χρονη και μια 52χρονη, ελέγθηκαν για καρδιολογικά προβλήματα και παρέμειναν για νοσηλεία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας. Ο κεραυνός σύμφωνα με την ανακοίνωση έπεσε στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο και ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Κακοκαιρία: 100 κεραυνοί έπεσαν σήμερα στην Αττική, ο ένας στην Ακρόπολη

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον κεραυνό που τραυμάτισε 4 ανθρώπους

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον κεραυνό στην Ακρόπολη. "Ήταν γεμάτη αίματα και με μαλλιά καμμένα". Διέλυσε φυλάκιο και τραυμάτισε 4 ανθρώπους.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (17.04.2019), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άνθρωποι.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, δύο τουρίστες περιέγραψαν τα όσα τρομακτικά έζησαν στην Ακρόπολη. Όπως είπαν, ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.

Ανέφεραν επίσης ότι ήταν κοντά σε μία από τους τραυματίες, η οποία ήταν μέσα στα αίματα και με καμμένα μαλλιά!

Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία

 Η κακοκαιρία «χτυπά» την Αττική - Καταιγίδες σε πολλές περιοχές μέχρι και το απόγευμα  - Η καταρρακτώδης βροχή έχει προκαλέσει και κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας

Ο καιρός παραμένει άστατος σε όλη τη χώρα και από το μεσημέρι τοπικές ισχυρές καταιγίδες πλήττουν την Αττική σε πολλές περιοχές. Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στα Βριλήσσια και την Πεντέλη. Πολύ δυνατή βροχή και στο Μαρούσι, την Παλλήνη Αττικής, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι. 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, αυτή την ώρα, 15:00, παρατηρείται πολύ αυξημένη κίνηση στην Εθνική Οδό στη Λεωφόρο Τατοΐου, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας στη Β. Κωνσταντίνου. 

Στο «κόκκινο» και λεωφόρος Κηφισού (από Αθηνών έως παραλιακή-κάθοδος), από Πέτρου Ράλλη έως Αχαρνών.  Πολύ χαμηλές ταχύτητες και στην Αθηνών - Κορίνθου (Λ. Αθηνών (έξοδος), από Διυλιστήρια έως Λίμνη Κουμουνδούρου. 

Ο καιρός παραμένει άστατος και σήμερα, ενώ βελτίωση παρουσιάζει από το ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Σύμφωνα με το meteoalarm.eu το οποίο παρέχει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να συμβούν σε κάποια περιοχή της Ευρώπης, στην Αττική έχει εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες από το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Συννεφιά θα έχει στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στις ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας από το μεσημέρι, ενώ τοπικές μπόρες αναμένεται να σημειωθούν στην Κρήτη. Ηλιοφάνεια και στο Αιγαίο. 

Ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή επιδείνωση από την Πέμπτη, όμως φαίνεται πως αυτή είναι και η τελευταία πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση καθώς το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Πάντως την Κυριακή των Βαΐων ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και η θερμοκρασία θα ανέβει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα