Καθηγήτρια Λυκείου τα είπε «έξω από τα δόντια» για το καθεστώς Μεταξά: Ήταν φασίστας-δικτάτορας

Καθηγήτρια Λυκείου τα είπε «έξω από τα δόντια» για το καθεστώς Μεταξά: Ήταν φασίστας-δικτάτορας

Τα ιστορικά γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση έθεσε καθηγήτρια που εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο κατά την κατάθεση στεφάνου πριν την μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Χρυσούπολη Καβάλας, κατονομάζοντας ως φασίστα - δικτάτορα τον Ιωάννη Μεταξά.

«Κατά συνέπεια κύριε Πρέσβη, έχουμε πόλεμο. Αυτήν την απάντηση αναγκάστηκε να δώσει στον Ιταλό πρέσβη Εμανουέλε Γκράτσι ο απόστρατος συνταγματάρχης και μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας Ιωάννης Μεταξάς. Και λέω αναγκάστηκε γιατί από την ιστορία αλλά και από την αυτοβιογραφία του, γνωρίζουμε ότι την ώρα που έλεγε αυτά τα λόγια δεν είχε στο μυαλό του ιδέες για αντίσταση και πόσο μάλλον για νίκη. Ούτε πίστευε ότι έπραττε το σωστό, αντιστεκόμενος στον άξονα των Μουσολίνι και Χίτλερ. Στο κάτω-κάτω κι αυτός ο ίδιος (ο Μεταξάς) ήταν στην Ελλάδα το ίδιο πράγμα που ήταν οι δύο προαναφερθέντες στις χώρες τους: φασίστες-δικτάτορες. Ο Ιταλός πρέσβης τού είχε παρουσιάσει ένα μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που απαιτούσε ελάχιστες, πραγματικά, παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας από πλευράς της Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης, Σταυρουλα Χαβελάκη.

Σύμφωνα πάντως με το kavalanews.gr η εν λόγω αναφορά της εκπαιδευτικού είχε ως αποτέλεσμα τη στοχοποίησή της από ακροδεξιά ιστοσελίδα καθώς και πλήθος αρνητικών σχολίων προς το πρόσωπό της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα