Λονδίνο: Για τρομοκρατία κρατείται ο άνδρας που συνελήφθη κοντά στο κοινοβούλιο

Ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο, μετά το επεισόδιο στο Γουεστμίνστερ, ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά και στη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 πριν από τη σύλληψή του, σύμφωνα με μια πηγή υπηρεσίας πληροφοριών δυτικής χώρας.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη μετά το «επεισόδιο» στο Γουεστμίνστερ, κρατείται με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Πρόκειται για έναν 27χρονο που συνελήφθη στη διασταύρωση της Πάρλιαμεντ Στριτ (προέκταση του Γουάιτχολ) με την Πάρλιαμεντ Σκουέαρ, σε πολύ μικρή απόσταση από το κτίριο του κοινοβουλίου και την πρωθυπουργική κατοικία. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη λωρίδα με κατεύθυνση την Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας αυτός ήταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τον δείχνουν περικυκλωμένο από πολυάριθμους, βαριά οπλισμενους αστυνομικούς. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters είπαν νωρίτερα ότι είχαν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν μελαχρινό, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε ένα μαύρο μπουφάν με κουκούλα και το δεξί του χέρι ήταν τυλιγμένο σε κάτι που έμοιαζε με επίδεσμο.

Αστυνομικοί εξέτασαν σχολαστικά και κατόπιν άνοιξαν το σακίδιο του υπόπτου. Λίγα λεπτά πριν τις 18.00 (ώρα Ελλάδας) ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και ετοιμάζονταν να φύγουν με ένα ασημί όχημα της αστυνομίας.

Το χρονικό

Έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι συνέλαβαν βρετανοί αστυνομικοί στο Γουεστμίνστερ, στο κέντρο του Λονδίνου, κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, ως ύποπτο για προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

Δημοσιογράφος του BBC είπε ότι είδε δύο μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος στο σημείο της σύλληψης.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ένοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο Γουάιτχολ, κεντρικό δρόμο όπου στεγάζονται πολλά υπουργεία.

Ένα από τα μαχαίρια, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του BBC, ήταν μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ, κατοικία της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Μετά το επεισόδιο η αστυνομία έκλεισε τις κεντρικές πύλες του κοινοβουλίου, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν βρισκόταν στην επίσημη κατοικία της, όταν σημειώθηκε το επεισόδιο στο Γουάιτχολ.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε μόλις έναν μήνα αφότου Βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, και στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι αστυνομικό φρουρό του κοινοβουλίου.

 

 

naftemporiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα