Το νέο υπερόπλο του ρωσικού ναυτικού. Τυφλώνει και προκαλεί παραισθήσεις

Το νέο υπερόπλο του ρωσικού ναυτικού. Τυφλώνει και προκαλεί παραισθήσεις

Ένα νέο όπλο εγκαταστάθηκε ήδη στα ρωσικά πολεμικά πλοία. Το υπερόπλο μπορεί να κάνει τους στρατιώτες της απέναντι πλευράς να αστοχήσουν τυφλώνοντάς τους, ενώ μπορεί συγχρόνως να προκαλέσει παραισθήσεις και εμετούς.

Δύο ρωσικές φρεγάτες διαθέτουν το 5P-42 Filin, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας στο RIA Novosti. Το όπλο έχει σχεδιαστεί για να τυφλώνει προσωρινά τον έχθρο.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, εθελοντές χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα και οπλοπολυβόλα για να χτυπήσουν στόχους περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά, οι οποίοι όμως προστατεύονται από τη συγκεκριμένη συσκευή. Όλοι είχαν πρόβλημα να πυροβολήσουν γιατί "δεν μπορούσαν να δουν τον στόχο".

Το 45% των εθελοντών δήλωσαν ότι αισθάνονταν ζαλάδα, ναυτία και αποπροσανατολισμό. Το 20% είπαν ότι είχαν παραισθήσεις και περιέγραψαν "μία μπάλα φωτός μπροστά στα μάτια τους". Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι πήραν μέρος στις δοκιμές του όπλου.

Το όπλο Filin έχει επίσης τη δυνατότητα να μειώνει τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία νυχτερινής όρασης και οι αισθητήρες λέιζερ σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα